Gara de Nord, nouă linie expres. De la 1 decembrie, 67 de linii

Denisa Zamfir / 12 sep 2018 / 01:59 Salveaza PDF Comentarii
Autobuze regionale
Descriere foto: Autobuze regionale

Consiliul Judeţean Ilfov anunţă introducerea de sâmbătă a liniei expres Măgurele - Gara de Nord, urmând ca de la 1 decembrie să funcţioneze 67 de linii regionale. 

"Membrii fondatori ai Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti-Ilfov s-au întrunit astăzi, 11 septembrie 2018, în Adunare Generală şi Consiliu Director, pentru a completa şi modifica statutul Asociaţiei şi a crea cadrul pentru desfăşurarea, în cele mai bune condiţii, a activităţii societăţii de transport public Bucureşti-Ilfov. Toate unităţile administrativ-teritoriale din Ilfov şi Bucureşti au împuternicit Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti-Ilfov ca, în baza Programului Integrat de Transport Public de călători pentru Regiunea Bucureşti-Ilfov, aprobat la data de 19 iulie 2018: să facă procedurile şi să contracteze Societatea de Transport Bucureşti - STB (fost RATB) pentru asigurarea serviciului de transport public de călători în Regiunea Bucureşti-Ilfov; să aprobe stabilirea, ajustarea sau modificarea preţurilor şi tarifelor, după caz, în condiţiile legii, cu respectarea normelor metodologice/procedurilor elaborate şi aprobate de autorităţile de reglementare competente", informează un comunicat al CJ Ilfov remis marţi.

Prestarea serviciului de transport public, efectuată în etape

Potrivit acestuia, prestarea serviciului public de transport călători în Regiunea Bucureşti-Ilfov se va face în etape. De la 15 septembrie, pe actualele rute de transport în comun, care au fost contractate deja de UAT-uri cu RATB: Republica - Unirii Dobroeşti, Romprim Piaţa Sudului - Danubiana, Cora Pantelimon - Pantelimon, Lujerului - Chiajna, Ghencea - Domneşti, Institutul Oncologic - Afumaţi, Romprim Piaţa Sudului - Leordeni, Piaţa Sudului - Berceni, Piaţa Clăbucet - Pasaj CFR Chitila, CFR Progresul - Bumbăcăria Jilava, Ghencea - Pruni, Ghencea - Ţegheş, Depoul Alexandria - Bragadiru, Depoul Alexandria - Clinceni, Piaţa Presei Libere - Otopeni, Depoul Alexandria - Vârteju, Depoul Alexandria - Măgurele, Ghencea - Clinceni, Cartier Dămăroaia - Buftea, Cartier Dămăroaia - Mogoşoaia, CFR Progresul - 1 Decembrie.

"Tot de la data de 15 septembrie 2018, datorită urgenţei create de existenţa celui mai puternic laser din lume ELI-NP pe platforma de cercetare de la Măgurele, se introduce linia expres Măgurele - Gara de Nord", se arată în comunicat.

Conform acestuia, de la 1 decembrie vor fi 67 de linii regionale, printre care şi linii Ilfov-Ilfov; vor fi puse în trafic 394 de autobuze, în măsura în care STB-ul îşi va suplimenta parcul auto cu autobuzele contractate.

"Vom avea un tarif unic, biletele pentru elevi şi studenţi vor fi subvenţionate 50%, iar copiii sub 7 ani şi pensionarii vor avea gratuitate pe mijloacele de transport în comun operate de Societatea de Transport Bucureşti", a adăugat CJ Ilfov.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27