EXCLUSIV  Gara de Nord, mutată. Primarul Tudorache, precizări importante - video

Mihai Ciobanu / 21 iun 2018 / 14:34 Salveaza PDF Comentarii
Gara de Nord
Gara de Nord

Centrul Bucureştiului ar putea primi o gură de oxigen prin eliberarea unei suprafeţe mari de teren pe care s-ar putea amenaja străzi, parcuri, spaţii publice de cultură sau comerciale.

Într-o capitală supraaglomerată din punct de vedere urbanistic, eliberarea unei suprafeţe importante de teren în zona centrală, cum este terenul pe care se află, acum, liniile de cale ferată dintre Gara de Nord şi Gara Basarab ar constitui o adevărată gură de oxigen pentru oraş. Vorbim de un teren care ar putea fi redat bucureştenilor şi pe care s-ar putea amenaja străzi, parcuri, spaţii publice sau centre comerciale. 

Mutarea Gării de Nord este un proiect despre care se vorbeşte încă din anii 2000, însă nimeni nu a luat o hotărâre fermă în acest sens. Ba chiar, în detrimentul acestui proiect s-a ales varianta construirii pasajului Basarab, lucrare care a durat mulţi ani şi s-a ridicat la costuri poate comparabile cu ceea ce ar fi însemnat mutarea gării. 

Despre acest proiect a vorbit, la DC News, Daniel Tudorache, primarul Sectorului 1. 

"E încă în picioare discuţia dintre Sectorul 1 şi Ministerul Transporturilor privind proiectul de mutare a Gării de Nord în zona Basarab. Să retragem, efectiv, gara în zona Basarab şi să redăm spaţiului comercial şi de altă natură întreaga zonă ocupată, în prezent, de liniile de cale ferată dintre Gara Basarab şi Gara de Nord. Suntem în discuţii, dar e de durată, nu se poate face peste noapte. Se eliberează un spaţiu mare de teren în centrul Bucureştiului. Nu cred că se poate opune cineva acestui proiect", a declarat Daniel Tudorache, primarul Sectorului 1. 

Urmăreşte declaraţiile primarului Tudorache aici:

 

Urmăreşte întreaga emisiune aici.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.29