EXCLUSIV  Gara de Nord, mutată. Daniel Tudorache: Zona trebuie redată bucureştenilor

Gara de Nord, panouri de informare
Gara de Nord, panouri de informare

Mutarea Gării de Nord este un proiect care ar da o adevărată gură de oxigen Bucureştiului, fiind, astfel, eliberată o suprafaţă mare de teren în zona centrală a Capitalei. 

Mutarea Gării de Nord, eventual în zona Gării Basarab sau mai departe, spre staţia de metrou Străuleşti şi transformarea terenului pe care se află, în prezent, liniile de cale ferată într-o zonă de promenadă, în parcuri sau pentru construirea altor obiective publice este unul dintre proiectele despre care s-a tot vorbit din anul 1990 încoace. Vorbim de o adevărată gură de oxigen pentru municipiu, având în vedere că s-ar elibera o suprafaţă considerabilă de teren în zona centrală a Capitalei. Daniel Tudorache, primarul Sectorului 1, a declarat, într-un interviu acordat DC News, că este întru totul de acord cu această idee, iar proiectul ar fi unul extrem de benefic pentru Bucureşti. 

"Vă daţi seama cât de bine ar fi să faci o zonă de promenadă în zona Gării de Nord, ar fi şi un acces uşor, din ambele părţi. Ar fi o zonă care ar trebui redată bucureştenilor. E adevărat, atunci când s-a făcut, gara era la marginea Bucureştiului, dar acum e aproape în centru. […] Ar trebui mutată undeva unde să fie şi capătul unei magistrale de metrou. Avem la Străuleşti o gură de metrou, s-ar putea muta acolo", a declarat primarul Daniel Tudorache.  

Urmăreşte declaraţiile primarului Daniel Tudorache, aici:

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel