Gara de Nord din Paris, evacuată de URGENȚĂ / UPDATE

Foto Pexels
Foto Pexels

Gara de Nord din Paris a fost evacuată din cauza unei alerte cu bombă.

Gara de Nord din Paris a fost evacuată, miercuri, 27 octombrie, din cauza unei alerte cu bombă, iar traficul rutier a fost perturbat în capitala Franţei din cauza alertei de securitate, afirmă surse citate de cotidianul Le Parisien şi de postul LCI.

„Forţele de ordine au cerut evacuarea Gării de Nord din cauza unei alerte cu bombă. Traficul feroviar este oprit", a comunicat conducerea Gării de Nord din Paris.

Forţele de ordine au instituit un perimetru de securitate în zona Gării de Nord din Paris, iar traficul rutier este afectat până în zona Stade de France.

De asemenea, este perturbat traficul metroului parizian şi al curselor expres, notează Mediafax. În zona Gării de Nord din Paris au fost mobilizaţi sute de agenţi ai forţelor de ordine, inclusiv echipe pirotehnice.

UPDATE: Traficul feroviar şi rutier au început să revină la normalitate, miercuri seară, în zona Gării de Nord din Paris, după perturbările generate de o alertă cu bombă, informează postul FranceInfo. Echipele pirotehnice au stabilit că obiectul suspect nu prezintă pericol.

Emmanuel Macron se va întâlni cu preşedintele Poloniei, pe fondul tensiunilor dintre UE şi Varşovia

În altă ordine de idei, amintim că preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, îl primește, la Palatul Élysée, pe omologul său din Polonia, Andrzej Duda, pe fondul tensiunilor dintre Uniunea Europeană şi Guvernul de la Varşovia pe tema situaţiei justiţiei, informează cotidianul Le Figaro.

"Întrevederea reprezintă o ocazie de continuare a dialogului asupra modalităţilor de a depăşi criza pe tema situaţiei statului de drept", a comunicat marţi Preşedinţia Franţei.

"Vor fi abordate şi teme referitoare la migraţie, la schimbările climatice, problemele energetice, industriale şi proiectul Europa apărării", a precizat Palatul Élysée.

Săptămâna trecută, Emmanuel Macron s-a întâlnit şi cu premierul Poloniei, Mateusz Morawiecki, înaintea summitului UE de la Bruxelles.

Uniunea Europeană critică de mulţi ani reformele în sistemul judiciar aplicate de Guvernul de la Varşovia, dar tensiunile s-au amplificat recent, după ce Tribunalul constituţional din Polonia a contestat supremaţia dreptului comunitar.

Uniunea Europeană a ameninţat Polonia cu suspendarea dreptului de vot în Consiliul UE şi cu sancţiuni financiare, după decizia Tribunalului constituţional de la Varşovia, care a constatat incompatibilităţi cu legislaţia comunitară. Liderii UE nu au ajuns la nicio soluţie cu Polonia în cursul summitului desfăşurat săptămâna trecută la Bruxelles. Guvernul de la Varşovia a denunţat presiunile Uniunii Europene şi încălcarea suveranităţii Poloniei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel