EXCLUSIV  Gândaci puturoși, INVAZIE în București. Care este problema cu distrugerea lor

Un cititor DC News s-a plâns că, încă din vară, Sectorul 6 a fost invadat de o insectă - gândacul puturos - care mai este numită și pleoșnița cerealelor. În Sectorul 1, problemele au apărut de maximum o lună. L-am întrebat pe Daniel Tudorache, primarul de la Sectorul 1, cum poate fi gestionată situația.

Precizăm că în această parte a Bucureștiului, lucrurile nu sunt atât de grave precum sunt în alte locuri.

(w670)

"Până anul trecut, de dezinsecție și deratizare se ocupa Primăria Capitalei. În 2016 nu au reușit să aibă un câștigător pentru dezinsecție și deratizare. Ne-au mandat pe noi, de la sectoare, să ne ocupăm. Ca să combați aceste insecte și rozătoare, trebuie să fie o chestie unitară. Nu ne-am sincronizat cu celelalte sectoare. Există o firmă care a câștigat acea licitație, deci Primăria Capitalei va începe să rezolve această problemă. Noi am făcut ce s-a putut pe sectoare. Singura problemă a fost că nu ne-am sincronizat. Cum spuneați și dumneavoastră, înțeleg că în Sectorul 6 erau din vară, la noi nu erau, iar de o lună au ajuns și aici. În momentul de față, nu ne mai ocupăm noi, ci Primăria Generală", a spus Daniel Tudorache la interviurile DC News Live.

[citeste si]

Gândacii puturoși, atunci când sunt striviți, lasă un miros extrem de urât și greoi. Cum vine seara și aveți lumina aprinsă, își fac imediat apariția. Se ascund chiar și prin haine. Și problemele nu se opresc aici: dacă avem ghinionul ca gândacii puturoși să-și găsească un loc plăcut la noi în casă, cât mai ascuns, vor hiberna până la începutul primăverii. Atunci când vremea se încălzește, vă veți trezi brusc că, fără să fi deschis fereastra, se aude un zumzăit de gândac puturos.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel