"Game of Thrones": Un algoritm prezice cine va muri în serial-VIDEO

Cel de-al șaselea sezon din "Game of Thrones" începe duminică în SUA, iar în acest context, studenți de la Universitatea tehnică din Munchen (Germania) au creat un algoritm complex, capabil să determine probabilitatea morții unui personaj din serial, relatează marți directmatin.fr.

În cadrul lucrărilor de programare, studenții au realizat un algoritm bazat pe studierea datelor strânse de pe web despre diferiți protagoniști. Totodată, acesta stabilește și o corelație între ceea ce se știe despre un personaj din sezoanele precedente și numărul de dușmani pe care și i-a făcut. Totul ia în considerare și "sentimentele" abonaților la Twitter față de rolurile respective.

Pe site-ul creatorilor algoritmului se poate vedea, de exemplu, că pentru Patyr Baelish probabilitatea de a muri în următoarele episoade este de 91 %, pentru Arya Stark de 68%, iar pentru Margaery Tyrell de 64%. Surprinzător, Cersei Lannister ar avea mai multe șanse de supraviețuire, fiind creditată cu o probabilitate de deces de numai 16%.

Răspunsul la întrebarea "A murit Jon Snow?" ar fi "nu", conform acestui program care apreciază la numai 11% probabilitatea ca el să fi pierit la sfârșitul sezonului al cincilea, încheie directmatin.fr.

[citeste si]

Acțiunea serialului, pentru prima dată,  nu este bazată pe una din cărțile din seria A Song of Ice and Fire. După evenimentele șocante de la finalul sezonului 5, supraviețuitorii din Westeros și Essos se regrupează pentru a merge înainte. Personaje familiare vor lega alianțe noi pentru a-și mări șansele de supraviețuire, în timp ce personaje noi vor apărea și vor zgudui balanța puterii în est, vest, nord și sud. 

Luni, 25 aprilie, de la ora 4:00 am, odată cu premiera din Statele Unite, primul episod al noului sezon al serialului Game of Thrones va fi difuzat în premieră la HBO. Episodul va fi disponibil fără abonament și pe HBO GO pentru toți cei care vor accesa site-ul www.hbogo.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel