Game of Thrones - Record de audienţă la debutul sezonului final pe HBO

Zeci de milioane de americani au urmărit primul episod din sezonul final al serialului ''Game of Thrones'.

Primul episod din sezonul final al serialului Game of Thrones a fost urmărit de aproximativ 17,4 milioane de americani, un record de audienţă pentru saga medievală, a anunţat luni postul de televiziune HBO, potrivit Reuters. Conform HBO, audienţele înregistrate duminică de postul de televiziune american împreună cu numărul celor care au urmărit serialul pe aplicaţiile HBO GO şi HBO NOW au depăşit recordul precedent de telespectatori, respectiv 16,9 milioane, înregistrat în timpul ultimului episod al celui de-al şaptelea sezon, difuzat în urmă cu doi ani.

Pe reţelele de socializare, premiera de duminică a fost, de asemenea, cel mai discutat pe Twitter episod din istoria serialului, cu peste 5 milioane de mesaje şi 11 milioane de menţionări pe durata weekendului, a precizat HBO într-un comunicat. Primele zece subiecte cele mai discutate pe Twitter duminică seară se refereau la primul episod din sezonul final al Game of Thrones. Saga, care spune povestea mai multor familii rivale din ţinutul ficţional Westeros, a fost lansată în 2007 şi a devenit cea mai de succes producţie a canalului HBO. Sezonul al şaptelea a înregistrat o audienţă medie de 32,8 milioane de telespectatori americani pentru fiecare episod după ce au fost contabilizate şi persoanele care au urmărit la o dată ulterioară, iar HBO a declarat că se aşteaptă ca audienţa sezonului 8 să crească considerabil.

VIDEO

Game of Thrones cea mai urmărită producţie de televiziune

Game of Thrones poate fi urmărit în peste 150 de ţări, dar, potrivit HBO, datele de audienţe nu sunt uşor de centralizat în multe dintre aceste state, iar o cifră globală de audienţă este imposibil de calculat. Detaliile sezonului final au fost un secret bine păzit, făcând să crească nerăbdarea telespectatorilor. Cea mai discutată secvenţă pe Twitter din episodul de duminică a fost cea în care popularul personaj Jon Snow (interpretat de Kit Harington) află cine sunt părinţii săi adevăraţi şi faptul că Daenerys Targaryen (Emilia Clarke), cea pentru care nutreşte sentimente romantice, este de fapt mătuşa sa.

În ciuda numărului mare de admiratori, Game of Thrones este departe de a fi cea mai urmărită producţie de televiziune în SUA. Gala anuală Super Bowl din Liga Naţională de Fotbal atrage circa 100 de milioane de telespectatori, iar decernarea premiilor Oscar din februarie a fost urmărită, la televizor, de 29,6 milioane de americani. Ultimul episod din Game of Thrones va fi difuzat pe 19 mai în SUA.

Citește și:

Game of Thrones sezon 8. Primul episod online în România - VIDEO

"Game of Thrones": Limba valyriană, învățată de sute de mii de oameni

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel