Gallup: RCS&RDS și UPC au împreună aproape 60% din piața de retransmisie a programelor TV din Romania

date de audienta
date de audienta

RCS&RDS este principalul furnizor de servicii de retransmisie a programelor TV din Romania. 42% din gospodariile care dețin servicii TV cu plată sunt abonate la serviciile acestui operator. Pe locurile urmatoare se află UPC (cu 16% din gospodării) și Romtelecom (15%).

Conform unui studiu Gallup reprezentativ la nivel national, realizat in primavara anului trecut, dacă se ia în calcul doar piața de televiziune prin cablu, RCS&RDS și UPC ar avea împreună 60% din acest segment. Pe fondul zvonurilor recente privind o posibilă achiziție a UPC de către RCS&RDS, ministrul comunicațiilor, Valerian Vreme, a declarat pentru HotNews.ro că cei doi operatori ar deține monopol pe piețele de internet fix și TV.

Studiul mai noteaza că, luând în considerare doar gospodăriile care utilizează televiziune prin cablu, 39% din acestea sunt abonate la RCS&RDS și 21% la UPC.

Majoritate a abonaților RCS&RDS și UPC locuiesc în mediul urban, în timp ce în mediul rural cel mai frecvent aceste servicii sunt oferite de mici companii locale. Pe regiuni, RCS&RDS are o prezență mai ridicată în București (58%), Nord-vest (54%) și Vest (52%), iar UPC în Sud-Est (30%).

Piața serviciilor de televiziune prin sistem DTH este împărțită între Romtelecom (Dolce) - 47% și RCS&RDS (Digi TV) - 46%. Ceilalți doi jucători de pe piață aveau doar 4% - UPC (Focus Sat) și 2% - Boom TV. Serviciul Dolce de la Romtelecom deține o poziție semnificativ mai bună în mediul urban, în București și în Vest în timp ce Digi TV este lider în mediul rural, în Centru și în Sud-Vest.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel