Urmărește emisiunea live


GALERIE FOTO din lume, susținere pentru Ucraina. Mamele și copiii fug de război, tații NU! Cineva trebuie să rămână în urmă, pentru apărarea țării

Cineva trebuie să rămână în urmă, în Ucraina. Se scriu tragedii. Trec granița copii, mame, mai puțin tați. Bărbații nu mai sunt lăsați să treacă, nu mai pot ieși din Ucraina. Unii tați nu mai sunt, oricum, acasă, sunt la război. 

Situația din Ucraina îngrijorează pe toată lumea. Deși au existat semnale, niciun om simplu nu s-ar fi așteptat ca, în 2022, să trăiască un război, unul atât de aproape. În Ucraina, se trăiesc drame de nedescris. Oamenii lasă totul în urmă, se despart familii. Nimeni nu știe dacă se va mai întoarce vreodată și unde. Nici ce urmează. Au plecat la drum cu o sacoșă de rafie și ce a putut încăpea în ea, cu copiii de mână. Mamele cu copiii de mână, tații au rămas în urmă și nu se știe dacă se vor mai revedea vreodată. Bărbații merg la luptă. Cei care au între 16 și  60 de ani trebuie să rămână în Ucraina, să-și apere țara, transmite și România TV, de la frontieră. 

Câteva mii de ucraineni au trecut în țările vecine, în special în Republica Moldova și România, în timp ce aproximativ 100.000 de ucraineni și-au părăsit casele și sunt dezrădăcinați în țară după invazia Rusiei, a anunțat joi agenția ONU pentru refugiați, citată de Reuters.

În spate, au rămas multe necuvântătoare, terorizate de bombardamente. Asociaţia "Casa lui Patrocle" din Suceava a anunţat că va oferi sprijin şi asistenţă familiilor din Ucraina care intră în România prin Vama Siret însoţite de animale, indiferent de specie: ”Suntem la Suceava, la 40 kilometri distanţă de graniţa cu Ucraina. Vom face toate eforturile umane pentru a găsi soluţii de cazare, adăpostire şi asistenţă veterinară pentru animalele care vor avea nevoie de sprijin, repetăm - indiferent de specie (câini, pisici, cabaline, taurine, bovine, păsări)”, se arată într-un mesaj postat pe contul de Facebook al asociaţiei.

Viața normală nu mai există în Ucraina. Rusia a atacat din toate părțile și continuă să o facă. Și mai tragic este că bilanțul acestei zile, 24 februarie 2022, prima de invazie a Rusiei în Ucraina, numără 57 de oameni uciși și 169 de oameni răniți.

În lume, au fost mișcări de susținere a Ucrainei, de solidaritate, chiar și-n Rusia. 

Vezi mai mult aici: Rușii care au avut curajul să i se împotrivească lui Putin. Proteste masive la Moscova. Oamenii scandează "FĂRĂ RĂZBOI!" - VIDEO. UPDATE: Peste 1.700 de oameni, reținuți

Rusia a lansat ”în total mai mult de 160 de rachete pentru lovituri aeriene”, astăzi, a declarat un înalt oficial american din domeniul apărării, conform CNN.  Cele mai multe dintre rachete sunt ”rachete balistice cu rază scurtă de acțiune”, dar totalul loviturilor aeriene include un ”amestec de rachete cu rază medie de acțiune, precum și rachete de croazieră”, a spus oficialul. Rușii au ocupat Cernobîl, dar și Insula Șerpilor. 

Vezi imaginile de solidaritate cu Ucraina din lume în GALERIA FOTO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel