Galați: Fonduri europene pentru dotarea cluburilor școlare cu echipamente sportive

Costel Fotea: am decis să venim în sprijinul a peste 1.100 de tineri sportivi de la cluburile școlare din municipiul Galați și din municipiul Tecuci, care se antrenează cu dispozitive sportive vechi
Costel Fotea: am decis să venim în sprijinul a peste 1.100 de tineri sportivi de la cluburile școlare din municipiul Galați și din municipiul Tecuci, care se antrenează cu dispozitive sportive vechi

La Galați, Consiliul Județean a identificat o axă cu  fonduri europene pentru dotarea cluburilor școlare cu echipamente sportive.

"Am identificat o axă cu fonduri europene prin care putem sprijini cluburile școlare sportive din județ. Este vorba despre un apel de proiecte din cadrul PNRR-ului, unde doar UAT-urile sunt eligibile", precizează Costel Fotea, președintele Consiliului Județean.

"De aceea, am decis să venim în sprijinul a peste 1.100 de tineri sportivi de la cluburile școlare din municipiul Galați și din municipiul Tecuci, care se antrenează cu dispozitive sportive vechi.

Din păcate, nu s-a mai investit serios de mult timp în aceste cluburi sportive școlare, iar copiii, care sunt extrem de talentați, au nevoie de aparatură și echipamente sportive noi și moderne pentru a se antrena.

Vom accesa maximul permis de apelul de finanțare, astfel încât să achiziționăm cât mai multe din ceea ce au nevoie tinerii sportivi.

Astfel, banii vor fi folosiți pentru dotarea sălilor de antrenament cu echipamente de forță, sisteme performante indoor pentru îmbunătățirea tehnicii în sporturi precum caiac-canoe sau înot, kituri de antrenament, manechin pentru sala de lupte și judo, porți și mingi de handbal, trambuline și saltele pentru săritura la înălțime. Valoarea investiției este de aproximativ 350.000 de lei.

Cluburile sportive școlare sunt unități conexe ale Ministerului Educației, în subordinea inspectoratelor școlare", a ținut să precizeze Costel Fotea, președintele PSD al Consiliului Județean.

Vezi și: Galați: Sute de persoane din mediul rural, donatori de sânge

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel