Galaţi: Faleza Inferioară a Dunării a fost deconectată de la reţeaua electrică din cauza creşterii nivelului apei

Faleza Inferioară a Dunării de la Galaţi a fost deconectată, joi, de la reţeaua electrică, în condiţiile în care fluviul a atins cota de 584 centimetri, cu doar 16 centimetri sub cota de inundaţie.

'Având în vedere prognozele hidrologice şi nivelul Dunării, pentru siguranţa cetăţenilor şi pentru a preîntâmpina eventuale situaţii nedorite, joi, se va aplica măsura deconectării sistemului de iluminat public de la reţeaua electrică, pe Faleza Inferioară a Dunării', se spune într-o informare a biroului de presă al Primăriei Galaţi.

Potrivit sursei citate, Primăria municipiului Galaţi a dispus încă de săptămâna trecută primele măsuri de apărare, fiind pregătiţi saci pentru nisip şi folie polietilenă, cu precizarea că se va interveni punctual la supraînălţarea digului de apărare, numai dacă situaţia o va impune, având în vedere că nivelul maxim prognozat al Dunării, la Galaţi, este de 600 de centimetri, iar în următoarele zile, potrivit prognozelor, cotele fluviului vor fi în scădere.

În plus, echipele serviciului edilitar Ecosal acţionează pentru salubrizarea malurilor Dunării. Totodată, pentru evitarea oricărui pericol, operatorilor riverani Dunării li s-a transmis să pună în aplicare prevederile Planului de apărare, respectiv: verificarea şi asigurarea funcţionării corespunzătoare a reţelelor de canalizare proprii, cât şi luarea măsurilor pentru obturarea acestora dacă situaţia o va impune; verificarea şi pregătirea materialelor, mijloacelor şi utilajelor pentru intervenţie; verificarea spaţiilor, căilor şi mijloacelor de transport necesare în caz de intervenţie. La Galaţi, cota de inundaţie a Dunării este 600 cm, iar cota de pericol este de 660 cm. 

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt1
YesMy