Găguzia: Dodon denunţă Unirea cu România

Igor Dodon
Igor Dodon

Vorbindu-le susținătorilor săi din regiunea separatistă moldoveană Găgăuzia, preşedintele moldovean, Igor Dodon, i-a îndemnat să lupte împotriva celor pe care el îi acuză că vor să "distrugă" "statalitatea" Republicii Moldova.

Preşedintele moldovean, Igor Dodon, şi-a îndemnat susţinătorii din regiunea separatistă moldoveană Găgăuzia să lupte împotriva celor pe care el îi acuză că vor să "distrugă" "statalitatea" Republicii Moldova, o fostă republică sovietică, prin unirea cu România vecină, relatează news.ro.

Dodon a făcut aceste declaraţii în weekend, în cursul unei vizite la Comrat, capitala regiunii, în vederea marcării a 26 de ani de la declararea autonomiei regiunii.

Lideri moldoveni participă rar la asemenea evenimente, având în vedere tonul lor separatist.

Republică neconstituțonală

Aşa-numita republică găgăuză a fost declarată pe 19 august 1990, însă a fost catalogată neconstituţională de Guvernul de la Chişinău, care a oferit regiunii un statut autonom patru ani mai târziu.

Această regiune majoritar prorusă, în care sunt majoritari etnici turci găgăuzi - vorbitori de rusă şi care au trecut la creştinismul ortodox -, a votat copleşitor în favoarea lui Dodon în alegerile prezidenţiale din noiembrie 2016.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel