Gafă uriașă: Lidera Argentinei, numită "hoașcă bătrână"

uruguay
uruguay

Un microfon deschis în timpul unei conferințe de presă declanșează poteste oficiale în Argentina. Asta după ce preşedintele Uruguay, Jose Mujica, a jignit-o pe Cristina Kirchner, lidera Argentinei, numind-o "hoaşcă bătrână", ofesându-l, totodată, și pe soțul acesteia, care a decedat în 2010.

În timpul discuției cu un alt oficial, la o conferință despre comerţul dintre Uruguay, Argentina şi Brazilia, preşedintele din Uruguay nu și-a dat seama că microfonul din fața lui este deschis și a făcut câteva afirmații jignitoare la adresa Cristinei Kirchner și la soțul acesteia.

" - Hoaşca asta bătrână este mai rea decât bărbatul care se uita cruciş!

- Da, e mai rea!

- Şaşiul măcar făcea politică, asta e încăpăţânată!

- Nu ştiu ce face!"

Potrivit rtv.net, după ce a aflat de gafa comisă, preşedintele Jose Mujica a afirmat că nu a vorbit despre Argentina şi nu are ce să clarifice.

În replică, ministrul argentinian de Externe, Hector Timerman, a afirmat că remarcile sunt inacceptabile, dar şi denigratoare mai ales că ofensează memoria unui decedat, respectiv soțul președintei Argentinei.

De asemenea, ambasadorului uruguayan în Argentina i-a fost transmis un protest oficial, în care se notează că acele jigniri vin din partea celui pe cae președintele Argentinei îl considera a fi prieten.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel