Gafă: Putin, pe "lista neagră" a poliției finlandeze. Ce riscă vinovații

Trei ofițeri de poliție din Finalnda sunt acuzați de neglijență după ce numele președintelui rus Vladimir Putin a fost inclus pe o listă națională cu suspecți căutați pentru diverse infracțiuni. 

Potrivit AFP și Interfax, procesul celor trei ofiței de poliție finlandezi a fost deschis, miercuri, la Helsinki. 

În 2013, presa dezvăluia că numele liderului de la Kremlin a figurat timp de două săptămâni într-un registru confidențial cu suspecți de infracțiuni pasibile cu o pedeapsă de peste șase luni de închisoare. După cum a relatat la vremea respectivă postul de televiziune finlandez MTV3, Putin ajunsese pe 'lista neagră' a poliției din Finlanda, în condițiile în care rezidenților străini de pe această listă le este interzis accesul în această țară, conform Agerpres.

O anchetă a Parchetului de la Helsinki a dezvăluit că numele lui Vladimir Putin fusese asociat criminalității organizate din țara sa.

Poliția și-a exprimat regretul cu privire la această 'eroare gravă', de natură să înfurie vecinul rus, cu care Finlanda are o relație tumultuoasă de două secole.

Procurorul Jarmo Hirvonen a explicat că responsabilul de acest registru și încă doi înalți oficiali din poliție riscă plata unor amenzi pentru deficiențe în ceea ce privește controlul în administrarea acestui fișier. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel