Gafă medicală uriașă. Un rinichi a fost transplantat unui alt pacient, din greșeală

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Este anchetă de amploare la un spital din Ohio, Statele Unite ale Americii, după ce un rinichi a fost transplantat la o persoană greșită. 

Un spital din Ohio, SUA, a comis o mare gafă medicală: un rinichi a fost transplantat la o altă persoană. Pacientul care avea nevoie urgentă de rinichi a rămas în aşteptare şi nu se ştie când va fi operat. Cel care a primit rinichiul fără voia sa a rămas în spital, pentru recuperarea postoperatorie, scrie Mediafax.

Eroarea medicală a avut loc recent la University Hospitals, conform metro.co.uk. După incident, doi membri ai echipei de chirurgi au fost trimişi în concediu.

Cazul este investigat

Reprezentanţii unităţii spitaliceşti şi-au cerut scuze public, luni şi promit investigarea cazului.

Persoana la care a ajuns rinichiul era compatibil cu organul donat şi se reface în spital. Pacientul la care trebuie să ajungă rinichiul, va trebui să aştepte până va fi găsit un alt donator compatibil.

Spitalul a realizat 95 de transplanturi renale în 2021 şi 194, anul trecut.

Transplant de cord de la donatori cu COVID-19, cu succes şi fără contagiere pentru receptori

La începutul lunii iunie, două persoane din Italia fără anticorpi împotriva noului coronavirus au fost supuse, cu succes şi fără contagiere, unui transplant de cord de la donatori decedaţi care se infectaseră cu SARS-CoV-2, a informat Centrul Naţional de Transplant (CNT) italian, relatează EFE, conform Agerpres. 

Este vorba de primele transplanturi din lume de organe prelevate de la donatori, decedaţi şi testaţi pozitiv pentru COVID-19, la pacienţi negativi şi fără anticorpi, notează CNT într-un comunicat.

Prima intervenţie a avut loc la spitalul Sant'Orsola din Bologna, la un bărbat de 64 de ani, iar a doua a avut loc la jumătatea lunii mai la spitalul pediatric Bambino Gesu din Roma, la un adolescent de 15 ani.

Receptorii de organe, care sufereau de cardiopatii severe, se aflau pe lista de aşteptare urgentă şi au obţinut o inimă graţie noilor norme în vigoare, care permit transplantul de organe vitale de la donatori, care au avut COVID-19, dar au decedat din alte cauze.                                                              

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel