Gafa lui Traian Băsescu. Dan Șova: "S-a dat de gol"

Președintele Traian Băsescu recidivează. Activitatea Guvernului este, din nou, blocată. Președintele merge din scandal în scandal. 

Dan Șova scrie că situația prezentată vine ca urmare a refuzului președintelui de a semna nominalizările pentru Ministrul Culturii și pentru Ministrul delegat pentru Buget.

"Consider că respingerea unui profesionist apreciat în breaslă cum este Claudiu Manda e un moft, după ce Traian Băsescu a numit în funcții importante oameni precum Ialomițeanu sau Pogea sau a susținut în poziții-cheie oameni de teapa lui Blejnar. Nu înțeleg nici disprețul cu care Președintele tratează nominalizarea unui reprezentant al unei minorități etnice pentru postul de la Cultură", a scris Dan Șova, pe pagina sa de Facebook. 

Reacție din Parlamentul European. "După Năstase, a urmat Voiculescu"

Purtătorul de cuvând al PSD a continuat: "Pactul de colaborare instituțională a fost terfelit în ultimii doi ani de către Traian Băsescu cu fiecare ocazie avută, ba mai mult, eu l-am considerat ca fiind lovit de nulitate în momentul în care Președintele a admis ideea că l-a înșelat pe premier.
Băsescu a făcut o gafă prin care s-a dat de gol în fața partenerilor externi și acum nu știe cum să iasă din această situație. Prin ieșirea de marți, partenerii europeni și nord-atlantici ai României au putut să se convingă de discursul duplicitar al Președintelui". 

EBOLA. Mesajul unui doctor care a contractat virusul EBOLA

Dan Șova mai subliniază: Pe de o parte, Traian Băsescu a justificat semnarea Pactului de faptul că, deși USL avea 70% în alegeri, nicio cancelarie europeană nu avea încredere în Guvern. Pe de altă parte, ar vrea să joace rolul „păcălitorului", afirmând că a profitat de lipsa de experiență politică a lui Victor Ponta în momentul în care a semnat, altminteri riscând ca majoritatea de 70% să nu discute cu el. Desigur, elucubrațiile Președintelui pe această temă nu ar trebui să ne preocupe prea mult: din toată această chestiune rămâne doar faptul că partenerii noștri occidentali au avut ocazia să vadă comportamentul duplicitar, iresponsabil și distructiv al lui Traian Băsescu și să înțeleagă de ce susținem de atâția ani că răul cel mai mare pentru România îl constituie Președintele ei". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel