Gafa lui Mitt Romney care l-ar putea costa alegerile

Romney_2338087b
Romney_2338087b

Candidatul republican la alegerile prezidenţiale din S.U.A, Mitt Romney, confirmă autenticitatea clipului video în care susține că circa  47% dintre alegători sunt dependenţi de guvern.

[caption id="attachment_233382" align="alignleft" width="298"] Foto: AP[/caption]

Campania lui Mitt Romney a fost aproape de autodistrugere atunci când a fost făcută publică o înregistrare video secretă, în care candidatul republican susţinea că 47% dintre americani sunt ”victime” dependente de guvern care nu plătesc taxe, notează The Guardian. Într-o conferinţă de presă spontană, dl Romney a recunoscut autenticitatea înregistrării video şi a pledat împotriva punctului de vedere susţinut atunci. Acesta a declarat că opinia sa din momentul acela nu a fost ”elegant susţinută” şi că ”a vorbit fără să gândească.”  În clipul video precizat, Mitt Romney denigra cetăţenii care primeau ajutor de la guvern şi lăsa să se înţeleagă faptul că această categorie nu prea poate aştepta vreun ajutor de la el, în eventualitatea câştigării alegerilor prezidenţiale. ”Treaba mea nu e să mă preocup de acei oameni,” spunea republicanul. Acesta mai adăuga că această categorie de oameni îl va susţine pe Barack Obama. Declaraţia neaşteptată a dl Romney a fost filmată acum câteva luni la un eveniment ce avea ca scop strângerea de fonduri, desfăşurat fără participarea presei.

O gafă cât o campanie?

Recentul incident a avut cel mai distrugător efect de până acum, într-o campanie plină de ghinioane. Campania republicanului e pe cale de a deveni una dintre cele mai slab administrate din istoria politică recentă a S.U.A, deşi mai sunt şapte săptămâni în care dl Romney se poate redresa. Democraţii lui Barack Obama au descris înregistrarea ca fiind ”şocantă.” Într-o conferinţă de presă din California, Mitt Romney a repetat practic aceeaşi greşeală ca cea din clipul video, doar că a folosit un limbaj mai puţin inflamator, spunând că politica lui Barack Obama ”este mai atractivă pentru cei care nu plătesc taxe.”

Aceste scăpări ale lui Mitt Romney nu fac decât să îl încadreze în portretul pe care democraţii i l-au construit gradat, acela al unui personaj bogat căruia nu-i pasă de clasa muncitoare din S.U.A. Pe lângă faptul că a jignit o parte semificativă a populaţiei, declaraţia din înregistrare a republicanului nu este nici precisă. Mulţi dintre cei 47% menţionaţi de el sunt plătitori de taxe. De asemenea, mulţi primesc bani de la guvern pentru că sunt în vârstă şi au dat bani sistemului întreaga viaţă. Controversa aceasta a explodat a doar câteva ore de la decizia lui Mitt Romney de a-şi recalibra strategia electorală. Această nouă abordare nu va abandona negativismul campaniei de până acum, dar se va concentra şi pe anunţuri pozitive şi declaraţii ale lui Mitt Romney despre ce va face dacă va deveni preşedinte, în special pe planul său economic în cinci puncte.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel