Gafă la Vatican: Cum au scris numele lui Iisus pe moneda Papei Francisc

Moneda comandată de Vatican și realizată de Monetaria Statului și de Institutul Poligrafic pentru a comemora primul an al Papei Francisc ca Suveran Pontif a fost retrasă de la vânzare după ce s-a constatat că numele lui Iisus a fost scris greșit, însă patru monede deja au fost vândute.

Pe moneda oficială, disponibilă în trei variante: din aur, din argint și respectiv din bronz, numele "Jesus" a apărut scris "Lesus". În momentul în care s-a sesizat greșeala, Vaticanul a retras de la vânzare moneda, dar a anunțat că patru bucăți au fost deja vândute, relatează Daily Mail.

Eroarea apare pe reversul monedei, pe care este reprezentată o scenă din Evanghelie, cu Iisus chemându-l pe Matei să îl urmeze. În jurul imaginii se află înscris în cerc motto-ul în latină al Suveranului Pontif: "Vidit ergo Jesus publicanum et quia miserando atque eligendo vidit, ait illi: sequere me." ("Iisus a văzut un vameș și, întrucât l-a privit cu iubire milostivă în vederea alegerii Sale, i-a spus: Vino după Mine" - n.r.), acestea fiind și cuvintele care l-au îndemnat în tinerețe pe Jorge Mario Bergoglio Papa Francisc să urmeze calea Domnului.

Biroul de presă al Vaticanului a susținut că, probabil, din cauza rarității lor, cele patru monede vândute vor valora o avere în viitor.

Medaliile sunt vândute numai prin surse oficiale, fiind oferite spre vânzare doar 400 de seturi, precum și 200 de monede de aur, 3000 de argint și 3.000 de bronz. Toate sunt numerotate și vin cu un certificat de autenticitate de la Secretariatul de Stat al Vaticanului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel