GAFĂ KLAUS IOHANNIS - PENSIE SOACRĂ. Deputatul PSD, Ana Birchall: "Iohannis este candidatul gafă: nu ştie nici măcar cât este pensia minimă în România"

Deputatul PSD, Ana Birchall, spune că prezidențiabilul ACL, Klaus Iohannis, a comis o nouă "gafă", atunci când a afirmat că "soacra sa are o pensie de 300 de lei".

"Iohannis este candidatul gafă: nu ştie nici măcar cât este pensia minimă în România", este titlul unui comunicat de presă remis DCNews de către Ana Birchall.

Deputatul social-democrat arată că pensia minimă din România este de 350 de lei, iar "statul completează până la cuantumul de 350 de lei, conform legii, toate pensiile sub acest nivel", adaugă Ana Birchall.

"Klaus Iohannis este rupt total de realităţile din România. Habar nu are că pensia minimă în România este de 350 de lei şi spune că soacra sa are o pensie de 300 de lei. Habar nu are cât este salariul minim în România. Nu văd cum românii ar putea alege un om atât de nepregătit pentru funcţia de preşedinte.

Vezi și: Iohannis comite o nouă gafă! Ce spune despre "pomenile electorale"

 

Îi transmit domnului Iohannis că în conformitate cu legislaţia în vigoare, OUG 6/2009, pensia minimă în România este de 350 de lei. Aproximativ jumătate de milion de pensionari beneficiază de această pensie sau indemnizaţie socială pentru pensionari, cum se numeşte acum. Statul completează până la cuantumul de 350 de lei, conform legii, toate pensiile sub acest nivel. Iohannis dă dovadă din nou de ignoranţă pentru că nu cunoaşte legile statului pe care vrea să-l conducă şi se dovedeşte a fi total ignorant faţă de măsurile sociale pe care statul român le ia pentru protecţia cetăţenilor săi", a declarat social-democrata.

Ea a dat asigurări că Guvernul Ponta va crește, din 2015, pensia minimă garantată:

"Sunt sigură că Iohannis nu ştie că Guvernul Ponta va creşte pensia minimă garantată de la 350 de lei, la 400 de lei începând de anul viitor.

Această măsură socială pe care Iohannis, cu foarte multă lejeritate, a declarat-o pomană electorală, în realitate este un ajutor necesar pentru cei aflaţi în nevoie".

În final, Ana Birchall a concluzionat că prezidențiabilul ACL, Klaus Iohannis, "a reuşit performanţa de a pierde o dezbatere electorală la care a participat singur".

Citește și: Cine a câștigat duelul televizat Victor Ponta - Klaus Iohannis

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel