Gafă impardonabilă: Londra nu a transmis dosarele a 75.000 de condamnări de cetățeni UE către țările lor de origine

Autoritățile din Marea Britanie nu au trimis zecile de mii de condamnări ale cetățenilor europeni țărilor lor de origine, încercând apoi să acopere problema.

Autoritățile britanice nu au transmis, cum trebuia, zecile de mii de condamnări de cetățeni europeni țărilor de origine și apoi au încercat să disimuleze problema, a dezvăluit The Guardian, conform Agerpres.

Dezvăluirile jenante în legătură cu cooperarea din domeniul securității intervin în momentele în care Regatul Unit trebuie să negocieze cu Uniunea Europeană modalitățile relației sale de după Brexit, în special în plan juridic și în ceea ce privește schimbul de informații.

75.000 de dosare

 

O problemă informatică din sistemul poliției ar fi împiedicat transmiterea a 75.000 de dosare privind condamnări de cetățeni ai țărilor membre UE, încă din 2015. Numărul reprezintă 30% din condamnările totale, unele pentru viol sau omor.

După ce problema a fost identificată, autoritățile au încercat să mușamalizeze cazul. Încă nu este cert dacă dosarele marcante vor fi trimise totuși țărilor vizate, din cauza „riscului pentru reputația Regatului Unit".

 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23