Jeremy Hunt, gafă diplomatică. S-a făcut de râs la Beijing - VIDEO

Noul ministru britanic de externe, Jeremy Hunt, a comis luni la Beijing o gafă care a provocat explozia de râs a gazdelor sale.

Jeremy Hunt a prezentat-o ca "japoneză" pe soţia sa care, în realitate, este chineză, transmite AFP.

"Soţia mea este japoneză", a afirmat Jeremy Hunt în faţa jurnaliştilor în momentul întâlnirii cu omologul său chinez, Wang Yi. Ministrul, numit la începutul lunii de premierul Theresa May în locul lui Boris Johnson, s-a corectat imediat: "Soţia mea este chineză - ce teribilă greşeală pe care nu trebuia să o fac", a recunoscut el în hohotele de râs ale gazdelor.

China şi Japonia întreţin relaţii cel puţin complicate, chinezii reproşându-le frecvent vecinilor lor că nu au recunoscut suficient crimele comise de armata de ocupaţie japoneză în China în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. În momentul în care Marea Britanie se pregăteşte să părăsească Uniunea Europeană, Jeremy Hunt a ales China ca primă destinaţie a primului său turneu în străinătate în speranţa întăririi relaţiilor comerciale dintre cele două ţări. El urmează să viziteze Parisul şi Viena.

VIDEO

Marea speranţă

"Relaţia mea cu China are rădăcini adânci", a afimat şeful diplomaţiei de la Londra, vorbind despre prima sa vizită în ţară la 19 ani. "Soţia mea este chineză, iar copiii mei sunt pe jumătate chinezi. Avem bunici care trăiesc la Xian (nord) şi puternice legături de familie în China", a continuat el.

"Marea mea speranţă este că vom reuşi să să aprofundăm prietenia dintre China şi Marea Britanie, ceea ce înseamnă să abordăm subiectele asupra cărora avem puncte de vedere diferite", a declarat ministrul britanic. Jeremy Hunt şi Wang Yi vor ţine o conferinţă de presă în cursul zilei, mai scrie AFP.

Vezi și: China şi Marea Britanie, acord economic după Brexit


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel