Gafă diplomatică la MAE. Hurezeanu: Credeți că Aurescu doarme liniștit?

Analistul politic Emil Hurezeanu crede că o gafă precum cea făcută de partea română în timpul vizitei ministrului german de Externe la București nu poate fi digerată, anticipând că Bogdan Aurescu va aplica sancțiuni administrative.

Ministrul român de Externe i-a înmânat omologului său din Berlin, în timpul unei conferințe comune de presă susținută la București, o broșură cu harta Franței în culorile drapelului german.

„Credeți că Steinmeier își confundă conturul lui Bundesrepublik cu hexagonul Franței? Că domnul Aurescu doarme liniștit în noaptea asta - și dânsul se află la Sibiu - , știind că va cere mâine în mod hotărât prim-ministrului demiterea justificată a directorului general Agerpres pentru această gafă?

Gafele de acest gen nu se digeră, sunt eliminate așa cum sunt înghițite, spunea cineva: e mai rău decât o crimă, e o eroare, o gafă, se traduce în funcție de nevoi. Gafele acestea pot fi iertarte și pentru că Franța e un partener al Germaniei, iar contururile pot să semene", a spus jurnalistul Emil Hurezeanu la Digi24.

Gafă diplomatică rușinoasă la MAE în timpul vizitei ministrului german de Externe

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel