Gafă diplomatică de proporţii în capitala Canadei

Mircea F. Cristian / 13 Martie 2018 / 11:34 Salveaza PDF Comentarii
foto: [Wim Dehandschutter] / Twitter @WDehandschutter
foto: [Wim Dehandschutter] / Twitter @WDehandschutter

Autorităţile canadiene au confundat drapelul Belgiei cu cel al Germaniei în timpul ceremoniei de primire a cuplului regal belgian.

Autorităţile de la Ottawa au dorit luni să onoreze prezenţa cuplului regal al Belgiei, care a început o vizită oficială în Canada, prind arborarea drapelului belgian în grădina reşedinţei reprezentantului reginei Elisabeta a II-a, suverana Canadei, dar din greşeală au ridicat drapelul Germaniei, relatează postul de televiziune BFMTV.

Gafa a fost rapid remediată. Două drapele micuţe - unul canadian cu celebra frunză de arţar în mijloc şi celălalt al Germaniei (format din trei benzi orizontale de dimensiuni egale în culorile negru, roşu şi auriu) - au fost legate cu o panglică galbenă de un arţar plantat cu peste 40 de ani în urmă de regina Fabiola a Belgiei. Drapelul naţional al Belgiei este în aceleaşi culori cu acel al Germaniei, însă are benzile vertical amplasate: negru, galben şi roşu.

 

 

''În timp ce pregăteam ceremonia, ni s-a adus la cunoştinţă că a existat o încurcătură cu un drapel mic folosit pentru a identifica pomul plantat de Majestatea Sa Regina Fabiola în 1977'', a explicat Marie-Eve Létourneau, purtătoarea de cuvânt a guvernatorului general al Canadei, Julie Payette.

[citeste si]

Numeroase drapele belgiene au fost arborate pe traseul pe care a trecut caleaşca cu regele Philippe şi soţia sa Mathilde până la reşedinţa guvernatorului general al Canadei. Cuplul regal belgian - însoţit de o importantă delegaţie de miniştri, oameni de afaceri şi artişti - a început luni o vizită oficială de o săptămână în Canada în cursul căreia se va deplasa de asemenea la Toronto şi Montréal.loading...
VOTEAZA ARTICOLUL

TOP STIRI CELE MAI...


loading...Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

n-nxt.D4A4-n3