Gafă: Cum i s-a adresat Lukașenko lui Putin, la Minsk

Președintele belarus Aleksandr Lukașenko s-a văzut joi în mare încurcătură, la întâlnirea avută la Minsk cu liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, după ce i s-a adresat oaspetelui său cu numele premierului rus Dmitri Medvedev. 

Stimate Dmitri Anatolievici (Medvedev), a afirmat Lukașenko înainte de convorbirile dintre cele două delegații, potrivit lenta.ru, scrie Agerpres.

Liderul belarus și-a dat seama imediat de greșeala făcută, dar încercând s-o repare s-a încurcat și mai rău. Stimate Vladimir Vladimirovici (Putin), stimate Dmitri Anatolievici, a început el din nou.

Văzându-l în această încurcătură, Vladimir Putin a reacționat cu umor: E adevărat, banii sunt acolo, a afirmat Putin zâmbind.

Nu, nu e asta, a mai reușit să spună Lukașenko.

Înainte de convorbirile lărgite ruso-belaruse, Putin și Lukașenko au avut o întâlnire tete-a-tete și, potrivit unui comunicat al Kremlinului, cei doi președinți au discutat perspectivele de intensificare a relațiilor dintre Rusia și Belarus, dar și probleme actuale din agenda internațională.

Presa rusă scrie însă că unul din subiectele principale ale discuțiilor Putin-Lukașenko de la Minsk este instalarea unei baze aeriene ruse pe teritoriul fostei republici sovietice, un subiect de mai mult timp discutat de cele două părți. În schimbul autorizării acestei baze, Lukașenko ar urma să ceară Kremlinului un nou credit pentru Belarus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel