GAFĂ. Compensații de 15 milioane dolari pentru un elev arestat din greșeală

Un elev musulman, arestat pentru că a adus la școala unde învăța în Texas, un ceas confecționat manual care a fost confundat cu o bombă, cere compensații în valoare de 15 milioane de dolari, a anunțat avocatul său, relatează AFP.

Ahmed Mohamed, 14 ani, a fost încătușat și reținut pentru scurt timp în septembrie pentru că a adus la școală o invenție de-a sa: un ceas cu afișaj digital și circuit electronic fabricat pentru a-l impresiona pe profesorul de tehnologie și pe care un alt profesor, apoi poliția l-au confundat cu o bombă.

Elev în anul trei la liceul MacArthur din orașul Irving, în apropiere de Dallas, el a primit un val imens de susținere — inclusiv din partea președintelui SUA Barack Obama — în timp ce sora sa a postat pe Twitter o fotografie în care apare încătușat, purtând un tricou cu sigla NASA.

Avocații tânărului au trimis o scrisoare liceului și orașului Irving, amenințându-le cu procese în justiție pentru a cere 15 milioane de dolari: cinci milioane școlii și 10 milioane municipalității. Potrivit aceste scrisori, incidentul a provocat un 'traumatism psihologic important'.

[citeste si]

Avocații băiatului, fiul unor imigranți sudanezi, au susținut că școala, poliția și responsabili ai municipalității i-au încălcat drepturile, acuzându-l în mod eronat. 'Ahmed a fost în mod clar vizat din cauza rasei, a originilor și religiei sale', a scris avocata Kelly Hollingsworth.

Familia băiatului a primit mail-uri de amenințare și a fost obligată să-și părăsească domiciliul, stabilindu-se în Qatar, unde adolescentul, care a fost invitat la Casa Albă, a primit o bursă de studii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel