Gafă a MApN. Râde și Vladimir Putin de noi când va afla!

Ministerul Apărării a dat-o în bară: a recunoscut anexarea Crimeei de către Rusia. Desigur, nu este nimic altceva decât o gafă de proporții.

Pe pagina de Facebook a MApN a apărut o postare, sâmbătă, intitulată „Scurtă lecție de geometrie… geopolitică”.

Cu albastru era reprezentat un cerc întreg, iar cu roșu unul din care lipsește 6%, alături de explicația: „Doar 6% din lungimea totală a granițelor terestre ale Rusiei reprezintă granițe cu țări membre NATO. Afirmațiile repetate ale Rusiei referitoare la încercuirea sa de către NATO sunt un mit”.

Harta Rusiei, publicată de MApN, includea și peninsula Crimeea, a cărei anexare în 2014 este considerată o agresiune de către statele membre UE și NATO.

Postarea a fost ulterior corectată de către reprezentanții MApN.

Aceasta este postarea corectată:

Anexarea Crimeii de către Federația Rusă se referă la un proces politico-militar, care a avut loc în 2014, prin care Peninsula Crimeea, la acel timp parte a Ucrainei, a intrat sub controlul Rusiei și a fost integrată cu forța ca doi subiecți federali - Republica Crimeea și orașul federal Sevastopol.

Referendumul cu privire la aderarea Crimeii la Federația Rusă a avut loc în Republica Autonomă Crimeea pe 16 martie 2014

Pentru referendum, au fost tipărite peste 1,5 milioane de buletine de vot, cu excepția Sevastopolului. Rezultatele oficiale arătau că 95% din participanții la scrutin au votat în favoarea alipirei Crimeii la Rusia. Totuși, rezultatele referendumului sunt sub semnul întrebării, cifrele fiind considerate umflate, iar legitimitatea sa nu a fost recunoscută de Ucraina și comunitatea internațională.

Procesul a stârnit multe controverse și este considerat de către UE, G7, OSCE, NATO si ONU drept o anexare ilegală, care a început ca urmare a intervenției Rusiei în Republica Autonomă Crimeea și în orașul Sevastopol, diviziuni administrative ale Ucrainei, și după ce autoritățile locale nerecunoscute și-au declarat independența față de Ucraina și au organizat un referendum, sub ocupație militară rusă, referendum nerecunoscut și considerat ilegal de guvernul de la Kiev și de comunitatea internațională.

La 17 martie 2014, Consiliul Suprem nelegitim al Crimeii, pe baza rezultatelor referendumului, a adoptat o rezoluție Despre independența Crimeii. În aceeași zi, Vladimir Putin a semnat un decret prin care se recunoaște Crimeea ca stat independent.

Din 25 aprilie 2014 între Crimeea și Ucraina a fost instituită „legal” unilateral frontiera de stat a Rusiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel