Medicul Adrian Aiordăchioaie de la Spitalul Arad, răspuns lui Mihai Gâdea după ce l-a întrebat despre demisie

Mihai Gâdea a avut un schimb de replici aprins cu medicul Adrian Aiordăchioaiei, coordonator zona roșie, de la Spitalul Județean Arad, pe tema frigului invocat de pacienți, dar și despre situația în care cinci persoane au stat în salon cu o alta decedată, timp de mai multe ore.

Schimbul de replici a avut loc în emisiunea Sinteza Zilei, de la Antena 3.

Adrian Aiordăchioaiei: După cum bine știți şi dumneavoastră, sau poate ar trebui să știți, echipa de la dumneavoastră a fost de nenumărate ori la spital, aşa cum îl supranumiţi Spitalul Groazei, spitalul din Grădişte, în care au fost prezentate toate saloanele, echipa dumneavoastră a filmat şi niciodată nu s-a prezentat nimic. Ceea ce vreau să subliniez... În România, în momentul de față, nu se scot în evidenţă decât lucrurile negative. Este adevărat, sistemul medical...

Mihai Gâdea: Domnule doctor...

Adrian Aiordăchioaiei: Lăsaţi-mă, vă rog, să termin!

Mihai Gâdea: Nu pot să vă las pentru că dumneavoastră, în momentul de față, în loc să ne ţineţi nouă lecţii despre ce trebuie să prezentăm din spitale, dumneavoastră ar trebui să răspundeţi la nişte lucruri. În spitalul dumneavoastră s-au întâmplat lucruri...

Adrian Aiordăchioaiei: Lăsaţi-mă să vorbesc. Încerc să vă răspund la nişte lucruri.... Vi se pare corect că...

Mihai Gâdea: Domnule doctor, dacă aveţi impresia că vorbiți peste mine şi aţi intrat să ne spuneţi ce trebuie să prezentăm şi ce nu vă înşelaţi. În acest moment, există nişte acuze din partea pacienţilor. O acuză este legată de faptul că au fost nevoiţi să stea în salon - cinci persoane - timp de trei ore, cu o persoană decedată. Alte imagini care au venit de la pacienţi.... Au fost nevoiţi, zilele trecute, în această perioadă, să stea la nişte temperaturi inumane. Răspundeţi pe rând la aceste lucruri.

Adrian Aiordăchioaiei: O să vă răspund. Referitor la acuzele cu temperatura, după cum ați văzut şi în termometrul prezentat de doamna respectivă, temperatura era în jurul celor 20 de grade.

Mihai Gâdea: În jurul celor 20 de grade... Cam în ce jur? Pentru că ne uităm pe acel termometru...

Adrian Aiordăchioaiei: 20 de grade. Noi am fost de mai multe ori...

Mihai Gâdea: Domnule doctor, de ce sunteţi agresiv? Încerc să vă ofer posibilitatea să răspundeţi şi vorbiţi non-stop. Vă pun nişte întrebări, încercați să răspundeți. Termometrul respectiv arată undeva la 17 grade şi oamenii aceia, în ciuda faptului că era cald acolo, stăteau aşa cu gecile? Le plăcea să stea cu geci şi pături pe ei pentru că li se părea lor că este mai interesant aşa?

Adrian Aiordăchioaiei: Vă rog să mai prezentaţi o dată imaginile. Imaginea arată 20 de grade conform legii.

Mihai Gâdea: Şi dacă nu sunt 20 de grade, domnule doctor, vă daţi demisia, acum în direct?

Adrian Aiordăchioaiei: O să îmi preluaţi dumneavoastră sarcinile? Cu mare drag îmi dau demisia!

Mihai Gâdea: Eu nu cred că trebuie să vă preiau sarcinile. Ar trebui să vă îndepliniţi îndatoririle şi ar trebui să ştiţi care este temperatura din spital.

Adrian Aiordăchioaiei: Cu mare drag vă răspund, dacă mă lăsaţi să vorbesc!

Mihai Gâdea: Eu am nişte imagini şi nişte mărturii şi există nişte pacienţi care stau cu morţii în saloane pentru că dumneavoastră sunteţi preocupat să ne spuneţi că nu erau 20 de grade. Uitaţi-vă bine la termometru! Stau cu cojoacele şi păturile pe ei.

Adrian Aiordăchioaiei: În fiecare zi am fost, inclusiv astăzi, în toate saloanele din spital şi am vorbit cu pacienţi. Pacienţii nu suferă de frig sau nu toate saloanele suferă de frig.

Mihai Gâdea: Acestea sunt imagini de ieri!

Adrian Aiordăchioaiei: Doamnei respective care a solicitat şi a spus că suferă de frig i-am propus să o mutăm într-o altă secţie, într-un alt salon în care probabil este mai cald. Nu a vrut, a vrut să plece acasă. Ce puteam face mai mult?

Mihai Gâdea: Până la urmă, recunoaşteţi că nu era temperatura optimă şi că imaginile nu sunt un fake?

Adrian Aiordăchioaiei: Nu recunosc. Temperatura este la 20-22 de grade. În Arad, astăzi, au fost 11 grade.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel