Gâdea explică legătura dintre Băsescu și trimiterea Antena 3 în judecată

Mihai Gâdea se declară revoltat de trimiterea Antena 3 în judecată. Directorul Antena 3 consideră acest demers o consecință a atitudinii critice pe care televiziunea o prezintă la adresa președintelui Traian Băsescu.

"Este stupefiant ce s-a întâmplat azi. Faptul că în urma deschiderii acestui dosar şi a urmăririi penale s-a ajuns la concluzia că se poate trimite în judecată și nu s-a ajuns la concluzia că se poate scoate de sub urmărire penală. Antena 3 nu are niciun fel de legătură cu acest dosar. Este doar rezultatul celui care e președintele României și care a întrebat dacă Antena 3 e aici. Cea ce s-a întâmplat azi e șocant, pentru că nu există niciun fel de implicare a Antenei 3 în acest dosar.

În momentul în care a fost reținut de pe stradă Sorin Alexandrescu, procurorii au cerut aprobare pentru percheziționare timp de cinci zile la sediul Antena Group. Judecătorul a spus că nu există date pentru a aproba și nu a aprobat. La câteva zile după, trei judecători, în unanimitate, s-au pronunțat pentru eliberare. Singura acuză este că Antena 3 a difuzat acele spoturi, în baza unui contract, dar care aparțineau Antena 1", a declarat Mihai Gâdea, într-o intervenție telefonică la Antena 3.

Gâdea: Vom merge în instanță

El a spus că instituțiile europene abilitate vor fi înștiințate cu privire la abuzurile justiției din România.

"Antena 3 nu are nicio legătură. Există o singură întrebare: De ce mai avem nevoie pentru a înțelege că democrația din România este în pericol? Și în momentul de față am toată convingerea că nu e vorba de Antena 3, ci de o instituție de presa critică lui Traian Băsescu, târâtă în aceasta poziție doar pentru că a fost critică regimului. În aceste condiții, vom face demersuri către toate instituțiile europene care trebuie să știe că în România se întâmplă abuzuri, către toate ambasadele europene la București. Toate aceste instituții vor fi înștiințate. Și vom merge în instanță. O instituție de presă, o companie nu poate fi șantajată. În condițiile în care nicio persoană din Antena 3 nu are legătură cu dosarul ăsta, cum poate fi Antena 3 șantajată?

Nu cred că vreun judecător din România ar lua în calcul probele aduse de procurori în instanță. Cred că în perioada următoare tot acest mecanism de propagandă se va năpusti asupra Antenei 3.

Este pur și simplu revoltător ceea ce vedem azi. Traian Băsescu crede că în felul acesta noi vom fi intimidați. Dacă vrea să își termine mandatul în cel mai dezgustător mod cu putință, cred că a reușit prin ceea ce a făcut astăzi", a mai declarat directorul Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel