Urmărește emisiunea live


Gâdea, DOCUMENT! Protocol dur de înmormântare. Cultele au spus că trebuie schimbări / UPDATE

Mihai Gâdea, despre Vlad Voiculescu
Mihai Gâdea, despre Vlad Voiculescu

Mihai Gâdea a prezentat, marți, 6 aprilie, un „document exploziv aflat la Ministerul Sănătății de trei săptămâni”. Documentul ar permite înmormântările creștinești cu tot ritualul.

Documentul ar fi fost „convenit de toate cultele religioase” și ar permite înmormântările creștinești pentru românii care au murit în urma infectării cu virusul Sars-CoV-2, potrivit Antena 3. 

Mihai Gâdea a prezentat, marți după-miază, documentul. „Aseară am prezentat informația conform căreia cultele din România - nu e vorba doar despre creștini - au convenit împreună cu doctorul Raed Arafat, care a fost un susținător al schimbării. Avem acest document pe surse. Toate cultele au avut discuții cu doctorul Arafat, care a spus că protocolul trebuie schimbat, premierul Cîțu a fost informat și de trei săptămâni acest document este blocat de Vlad Voiculescu și Andreea Moldovean, secretar de stat. Care sunt lucrurile extraordinare trecute în acest document?! Sunt lucruri de bun simț, care fac ca înmormântările să nu mai încalce demnitatea umană și dreptul la credință!”, a spus Mihai Gâdea. 

„De trei săptămâni, de când s-au convenit lucrurile astea, câte persoane au murit?! Câte persoane ar fi fost înmormântate în mod decent, în mod creștinesc?! Peste 2.700 de persoane!”, a spus Mihai Gâdea.

„Deci, anul trecut s-a făcut un protocol de înmormântare cu măsuri draconice. Cultele au spus că trebuie schimbări”, a continuat Gâdea, care a citit ulterior din document. 

Mai jos, captură! De precizat că modificările sunt accentuate cu roșu:

3. -imagine fara descriere- (protocol_captura_antena3_87844500.jpg)

„Avem un lucru de un bun simț major! Are dreptul la un preot, pentru spovedanie, de exemplu!”, a subliniat Mihai Gâdea. 

Alte modificări:

4. -imagine fara descriere- (propunere_haine_decedat_coronavirus_captura_antena3_16290900.jpg)

„Până acum, erau dezbrăcați, dezinfectați, băgați în saci... Este dramatică această imagine pentru cei care și-au pierdut pe cineva, dar și pentru noi”, a spus Mihai Gâdea. 

„Înhumarea/incinerarea se va efectua, atenție, cu respectarea voinței familiei decedatului și a ritualurilor cultului de care aparține, respectând normele prevăzute de lege. (...) E cât se poate de clar și e un nou lucru de bun simț! Blochezi asta de trei săptămâni?!”, a mai spus Mihai Gâdea. 

5. -imagine fara descriere- (inmormantare_deces_coronavirus_captura_antena3_01525800.jpg)

UPDATE:

Victor Opaschi, șeful secretariatului de Stat pentru Culte, a vorbit, marți, tot la Antena 3, despre documentul ce conține modificări cu privire la înmormântările persoanelor care au murit în urma infectării cu virusul Sars-CoV-2. Acesta a mai spus că, din informațiile pe care le are, mai e nevoie doar de o semnătură: „În momentul de față, aceste modificări și completări ale ordinului se află în circuitul de avizare la compartimentele de specialitate ale Ministerului Sănătății. Asta e ceea ce pot să vă spun în momentul de față. Aș vrea să fac o precizare: ați precizat că pe acest ordin se află semnăturile mai multor miniștri, membri ai Cabinetului, mai puțin a ministrului Sănătății. Nu! E un ordin doar al ministrului Sănătății! Dacă sunt informat corect, în momentul de față, mai e nevoie de o singură semnătură la Institului Național de Sănătate Publică.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel