Gabriela Szabo: Trebuie să fim atenți la infrastructura sportivă

Ministrul Tineretului şi Sportului, Gabriela Szabo, a participat, luni, la conferinţa Grupului intersectorial de lucru, înfiinţat în parteneriat cu Reţeaua Oraşelor Sănătoase, Organizaţia Mondiala a Sănătăţii - Regiunea Europa.

În cadrul întâlnirii s-a discutat despre o serie de proiecte necesare Capitalei, aflate în diferite stadii de implementare, cum ar fi: îmbunătăţirea şi refacerea infrastructurii sportive, fluidizarea traficului prin reorganizarea transportului public şi crearea de benzi unice și creşterea numărului de locuri de joacă pentru copii.

Ministrul Tineretului şi Sportului a vorbit despre importanţa practicării sportului pentru sănătatea populaţiei, arătând că una dintre priorităţile sale este promovarea sportului în masă.

"În anul 2004 m-am retras din activitatea sportivă, însa primul lucru pe care am încercat să-l fac a fost să conştientizez, în primul rând copiii, că trebuie să facă sport într-un mediu curat. După numirea în funcţia de ministru, mi-am spus că un obiectiv extrem de important este promovarea sportului de masă, fără să neglijăm infrastructura sportivă. Dacă cerem o naţiune sănătoasă şi copii sănătoşi, trebuie să fim foarte atenţi la infrastructura sportivă", a declarat Szabo.

Primarul Sorin Oprescu a arătat că instituţia pe care o conduce are în plan să pună la dispoziţie logistica necesară dezvoltării unui oraş sănătos.

"Primăria Capitalei şi-a propus să pună la dispoziţie, pas cu pas, logistica necesară dezvoltării unui oraş sănătos, fie că vorbim de pistele pentru biciclişti sau benzile unice pentru transportul public. Aceeaşi preocupare o avem şi pentru dezvoltarea locurilor de joacă sau pentru îmbunătăţirea şi refacerea infrastructurii sportive", a spus Sorin Oprescu.

De asemenea, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat a subliniat şi importanţa educării populaţiei pentru asigurarea unei stări bune de sănătate.

VEZI ȘI: TEST simplu. Vezi de ce vitamine are nevoie organismul tău

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel