Gabriela Scutea, procurorul general, ședință secretă cu fostul șef DIICOT

Procurorul general Gabriela Scutea ar fi avut o ședință secretă cu un subordonat.

Ce ar fi discutat procurorul general cu fostul șef al DIICOT

Surse din Prachetul Militar Iași ar fi declarat că Daniel Horodniceanu, fostul șef al DIICOT, actualmente procuror la DIICOT Iași, este cel cu care, timp de aproximativ două ore, a discutat procurorul general al României, scrie sursazilei.ro. Gabriela Scutea și Daniel Horodniceanu ar fi stabilit viitorii membri ai conducerii CSM la alegerile de la începutul anului viitor. 

Potrivit surselor citate, procurorul general ar fi depășit de numărul mare de atribuții pe care și le-a asumat, încercând să dețină controlul absolut. Aceasta ar fi trecut în subordinea sa inclusiv secțiunea de Logistică a Ministerului Public, ocupându-se până și de achizițiile de topuri de hârtie și lipici.

Despre Gabriela Scutea și Daniel Horodniceanu

Gabriela Scutea a fost numită procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ) în data de 20 februarie 2020. Anterior numirii în funcție, a ocupat poziții de conducere și de execuție la nivelul tuturor gradelor de jurisdicție, având o activitate de 24 de ani în cadrul Ministerului Public din România.

A fost secretar de stat la Ministerul Justiţiei pe vremea lui Dacian Cioloş, dar şi adjunct al Procurorului General, responsabil pentru activitatea Secției judiciare, activitatea de resurse umane și documentare, ordonator principal de credite (delegat), implementarea programelor cu finanțare externă, precum și audit. 

Daniel Hrodniceanu a fost şeful Serviciului teritorial Iaşi şi a fost numit şef al DIICOT în urmă cu șase ani de către preşedintele Klaus Iohannis, la propunerea ministrului Justiţiei de atunci, Robert Cazanciuc. A fost prima numire de şef al unui mare parchet făcută de actualul preşedinte. În mandatul de 3 ani, Horodniceanu a avut de gestionat dosare precum cazul Black Cube privind spionarea şefei DNA, dosarul medicului Lucan sau ancheta Romgaz. 

Vezi și: Uciderea ursului Arthur, în atenţia comisarului european pentru Mediu. "Urmărim foarte atent"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel