Gabriela Firea, anunț important cu privire la Poliție

Gabriela Firea semnalează o problemă foarte importantă care îi vizează pe polițiștii locali.

Prin lege este stabilit faptul că primarului îi revin atribuții în ceea ce privește asigurarea ordinii publice și a liniștii locuitorilor, iar unul dintre instrumentele pe care le are la dispoziție este Poliția Locală.

În ultimul timp, Poliția a dobândit tot mai multe sarcini, cum ar fi disciplina în construcții și afișajul stradal, protecția mediului sau câinii comunitari. De asemenea, poliția locală a sprijinit semnificativ acțiunile realizate de autoritățile locale în situațiile provocate de fenomenele meteorologice extreme înregistrate în România în ultimii ani. La momentul actual, numărul polițiștilor pentru fiecare localitate este de unul pentru 1.000 de locuitori.

Gabriela Firea a inițiat un proiect de lege potrivit căruia fiecare comunitate va dispune de posibilitatea de a-și dimensiona efectivele de poliţie locală în funcţie de nevoile, necesităţile şi resursele bugetare locale.

Proiectul de lege propune modificarea prevederilor OUG 63, în sensul majorării normei, astfel încât numărul polițiștilor locali să poată fi de maxim 3 la 1.000 de locuitori. Norma urmează să fie stabilită de consiliile locale, la propunerea primarului, în baza unei note de fundamentare ce va include motivații de natură demografică (creșterea sau reducerea semnificativă a populației în ultimii 5 ani), administrativă (stabilirea de noi atribuții pentru poliția locală de către Consiliile Locale) și economică (capacitatea bugetului local de a susține majorarea numărului polițiștilor locali).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel