Gabriela Firea: voucherul Materna pentru femeile însărcinate și bani pentru fertilizarea in vitro

Cele două proiecte  care se referă la stimularea natalității, respctiv acordarea unui  voucher Materna, în valoare de 2.000 de lei, care va fi acordat femeilor însărcinate şi despre ajutorul de 3.000 de euro pentru cuplurile care se confruntă cu infertilitatea, au fost temele  primarului general, Gabriela Firea, de la deschiderea de mircuri a ședinței Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

 "Suma de 2.000 de lei va fi acordata sub forma unui voucher. Cu ajutorul acestor bani se pot achita analize care nu sunt decontate de Casa de Sănătate şi anumite medicamente sau tratamente pe care femeile nu şi le permit. Exemple de analize care nu sunt deconatate şi prin care se depistează tombofilia, intoleranţa la glucoză, teste care identifică anumite infecţii, alte afecţiuni ale mamei, rubeola, hiv, hepatita B. Prin aceste sume folosite care se vor acorda jumătate, adică 1.000 de lei în săptămâna a zecea de sarcină, când este confirmată de un medic specialist, şi a odoua parte, tot de 1.000 de lei în a şasea lună de sarcină", a spus  Gabriela Firea. 

[citeste si]

Despre proiectul privind fertilizarea in vitro, sprijin care vine în ajutorul cuplurilor care se confruntă cu probleme de infertilitate, primarul general a declarat că: "Anual sunt 5.000 de cupluri care fac fertilizare in vitro, cu succes. O procedură in vitro costă foarte mult. Spre exemplul, pentru cei care vor să afle şi o cifră concreta, anul trecut, pentru Bucureşti, statul a decontat 250 de fertilizări in vitro, rămânând pe lista de aşteptare câteva sute de bucureşteni", a mai spus Firea.

Pentru a beneficia de acest stimuletn, vârsta cuplurilor trebuie să fie cuprinsă între 24 şi 45 de ani, fără ca acest cuplu să fie căsătorit. Vor putea  beneficia doar bucureştenii şi cei care au viză de flotant de şase luni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel