Gabriela Firea vorbește de șantaj. Nu putem plăti...

Războiul dintre RADET și ELCEN riscă să aducă prejudicii majore sistemului de învățământ din Capitală. În acest sens, Primarul General, Gabriela Firea, trage un semnal de alarmă față de acest aspect grav de la nivelul Capitalei.

Avand in vedere ca se apropie deschiderea noului an scolar si ca in curand va fi nevoie de caldura in unitatile de invatamant din Capitala, Primarul General, Gabriela Firea, a tras un semnal de alarma cu privire la situatia RADET/ELCEN: "In ceea ce priveste Primaria Generala a Municipiului Bucuresti, am platit la zi subventia pe care am gasit-o restanta din luna aprilie, am facut platile pentru investitiile vizand reparatiile si avariile la reteaua de termoficare, reparatii realizate de catre RADET. Am constituit un grup de lucru, care sa analizeze o datorie istorica pe care RADET o are la ELCEN, dar din pacate, desi in relatia cu Ministrul Energiei, domnul Victor Grigorescu am gasit deschidere si dorinta de comunicare si rezolvare amiabila a acestor conflicte economice intre RADET si ELCEN, conducerea ELCEN ne-a transmis ieri o notificare prin care ne-a informat asupra faptului ca intreg contul RADET este blocat si este poprit printr-o hotarare judecatoreasca, interpretata consider eu, la extrem de catre conducerea ELCEN, pentru ca, pana in acest moment, 30% din sumele care intrau in contul RADET mergeau catre salariile angajatilor RADET, reparatii, avarii si alte nevoi si 60% in contul datoriei RADET-ului catre ELCEN" a declarat Primarul General.

[citeste si]

Gabriela Firea a mai explicat ca "ieri am primit notificarea ca toate sumele care vor veni la RADET de la Primaria Capitalei sau de la alti agenti economici care isi platesc factura, sau de la populatie, vor merge integral catre datoria ELCEN. Fac apel la Guvern, nu cred ca este normal ca o datorie istorica de aproape 10 ani sa fie platita in 2-3 luni de zile de catre Primaria Generala a Capitalei, care are toata deschiderea pentru a analiza componentele acestei datorii, daca aceasta datorie este justificata din punct de vedere juridic. Nu putem sa punem in pericol intreg bugetul Primariei Capitalei, pentru scoli, gradinite, spitale, pentru proiectele de infrastructura si alte nevoi urgente, pentru a plati in doua - trei luni o datorie istorica de 10-15 ani pe care o au aceste unitati economice. Este problema Primariei Generale, dar este si problema Guvernului, care trebuie sa se implice. Sa vina impreuna cu noi la discutii, sa putem realiza o esalonare a acestor plati si sa nu mai existe permanent presiunea ca ELCEN blocheaza suta la suta conturile RADET, mai ales ca exista o recomandare din partea Curtii de Conturi care spune explicit ca doar 50 % din acest cont trebuie sa mearga catre datoria RADET-ului catre ELCEN si 50% sa fie sume care sa poata merge catre salariile angajatilor RADET si de asemenea catre anumite avarii, catre anumite investitii care trebuie facute".

Primarul General i-a asigurat pe toti bucurestenii "ca vom face platile la zi, ba chiar vom suplimenta aceste plati pentru a putea repara si moderniza reteaua de termoficare. In ceea ce priveste Primaria Capitalei, vom face tot ce ne este in responsabilitate, dar partea care este a Guvernului, prin ELCEN, trebuie sa fie rezolvata de aceasta entitate economica".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel