Gabriela Firea: Situația de față nu mai poate continua. Fac apel...

Primarul ales al Capitalei, gabriela Firea, trage un semnal de alarmă  și face un apel către Ministerul Energiei, în subordinea căruia se află ELCEN, să aloce banii necesari RADET pentru reparații și intervenții.

Rețeaua de termoficare a Capitalei cedează în fiecare zi, ELCEN nu a dat RADET niciun leu pentru reparații iar bucureștenii suferă din cauza lipsei apei calde.

În București sunt peste 300 de imobile care nu sunt alimentate cu apă caldă, din cauza reviziilor la CET Sud si CET Grozavesti, la care se adauga avariile la retea, pe care le repara RADET.

Aceasta situație nu mai poate continua

În calitate de Primar General ales solicit ministrului Energiei să discute, de urgență, cu reprezentanții ELCEN și să rezolve această situație.

Guvernul trebuie să se implice, apa caldă nu este un moft pentru cetățeni, ci o necesitate.
Vineri, în prima zi a mandatului meu de Primar General ii voi invita la o discuție pe toți reprezentanții implicați, Ministerul Economiei, ELCEN și RADET pentru ca împreună să găsim cea mai buna soluție. Această avarie nu este un caz izolat, mâine pot să apară probleme în alt cartier al Capitalei!

[citeste si]

Este un lanț al slăbiciunilor, practic vorbim despre două entități economice care ar trebui să aibă un management comun.

Accesarea celor 187 de milioane de euro, din fonduri europene, destinate reabilitării rețelei de termoficare a Capitalei va fi un prim pas. Consiliul General trebuie să aprobe, de urgentă, Strategia energetică, apoi va fi întocmit caietul de sarcini, studiul de fezabilitate și apoi va fi deschisă aplicația la Bruxelles, precizează Gabriela Firea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel