Gabriela Firea-Silvia Radu: Tabere, elevilor olimpici din Chişinău - VIDEO

Primăria Generală a Municipiului Bucureşti va oferi tabere elevilor olimpici din Chişinău, urmare a semnării miercuri a unui program de colaborare.

Primăria Capitalei va oferi tabere elevilor olimpici din Chişinău, urmare a semnării miercuri a unui program de colaborare între PMB şi municipalitatea din capitala Republicii Moldova care vizează trei domenii - Cultura, Educaţia şi Sănătatea, a informat primarul general, Gabriela Firea.

'Prin PROEDUS, Primăria Municipiului Bucureşti va oferi o serie de tabere pentru copiii olimpici din Chişinău, stabiliţi de către doamna primar cu Direcţia de educaţie de la Chişinău. Ne dorim să-i încurajăm, să-i stimulăm pe toţi elevii din Chişinău, aşa cum se întâmplă şi cu elevii din Bucureşti, astfel încât să-i răsplătim cu aceste tabere la mare şi la munte şi, de asemenea, participarea la cursuri de perfecţionare atât elevii, cât şi profesorii', a spus Firea, într-o declaraţie de presă comună cu edilul interimar al Chişinăului, Silvia Radu.

Programe de internship

Gabriela Firea a explicat că, în ceea ce priveşte domeniul Sănătăţii, se va oferi posibilitatea medicilor rezidenţi de la Chişinău să participe la programe de internship în spitalele administrate de municipalitatea bucureşteană.

'Primăria Capitalei are în administrare 19 spitale şi ne dorim ca în aceste spitale ale Municipiului Bucureşti rezidenţii de la Chişinău să poată să participe la programe de internship, iar medicii de la Chişinău, eventual managerii de spitale, să poată participa la programe de instruire aici în Bucureşti, la spitalele noastre', a menţionat Firea. Potrivit acesteia, PMB va sprijini Primăria Municipiului Chişinău pentru înfiinţarea unei linii de transport în comun culturale.

VIDEO

'În acest sens, Primăria Capitalei, prin votul Consiliului General, la următoarea şedinţă, va dona două autobuze urbane care vor realiza un traseu cultural stabilit de doamna primar al municipiului Chişinău', a precizat edilul. Colaborarea culturală presupune şi un program de cooperare între Biblioteca Metropolitană din Bucureşti şi Biblioteca Municipală 'Bogdan Petriceicu Haşdeu', urmând să se facă o donaţie de carte către Chişinău.

Săptămâna culturii

'Se va derula un program frumos, deosebit, între cele două municipii şi anume se va înfiinţa Săptămâna culturii de la Chişinău în Bucureşti şi Săptămâna teatrelor din Bucureşti în Chişinău atât pentru copii, adolescenţi, cât şi pentru adulţi', a anunţat Firea. 'Sunt şi alte domenii în care vom putea să avem colaborări deosebite, în beneficiul cetăţenilor atât din Bucureşti, cât şi din Chişinău, la solicitarea doamnei primar Silvia Radu. Suntem dispuşi, de asemenea, şi dornici să contribuim la creşterea calităţii vieţii cetăţenilor din Chişinău şi în domeniile urbanism, infrastructură, protecţia mediului şi alte domenii solicitate de doamna primar', a adăugat primarul general Capitalei.

[citeste si]

Gabriela Firea a acceptat totodată invitaţia Silviei Radu de a merge la Chişinău pe 6 martie. Firea i-a oferit primarului Silvia Radu o ie şi un album cu cele mai frumoase mănăstiri din România, peisaje şi tradiţii din ţara noastră. La rândul său, Silvia Radu i-a dăruit Gabrielei Firea o ie şi o icoană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel