Gabriela Firea, promisiune pentru Ziua Națională, de 1 Decembrie

Gabriela Firea a inspectat, marți, stadiul lucrărilor de restaurare, conservare și consolidare a Arcului de Triumf. 

Vizita a avut loc cu două zile înainte de sosirea în țară a ultimilor doi izolatori seismici care s-au aflat la testare la un laborator din Italia, certificat conform normativelor Uniunii Europene. Gabriela Firea a precizat că întârzierile privind acest proiect au rezultat din faptul că în faza inițială nu s-au estimat corect termenele și procedurile care trebuiau parcurse pentru o astfel de lucrare

„Mi s-a explicat că lucrările la Arcul de Triumf nu au fost finalizate la timp pentru că era necesară testarea izolatorilor seismici montați pentru consolidarea structurii în caz de cutremur. Dar dacă această procedură era necesară, nu am înțeles de ce nu a fost luată în calcul de la început. Pentru mine acest lucru e inacceptabil, pentru că bucureștenii au fost amăgiți cu anumite termene care nu s-au respectat și nici nu aveau cum să fie respectate. Nu voi mai permite astfel de erori în viitoarele contracte semnate de Primărie. Acum că au venit și ultimii doi izolatori seismici care s-au aflat la testare, nu mai e nicio scuză pentru o altă amânare. Lucrările vor finalizate în vara acestui an, iar la 1 Decembrie, în mod cert se va defila pe sub Arcul de Triumf", a declarat noul primar general.

[citeste si]

În prezent, stadiul lucrărilor executate la Arcul de Triumf este de 87,33%. Structura de rezistență a imobilului a fost consolidată, iar elementele de arhitectură au fost restaurate în proporție de 70%. Au fost înlocuite cablurile și echipamentele electrice, urmând ca în scurt timp să se aprobe racordul la energie electrică. De asemenea, s-a realizat branșamentul la rețeaua publică de alimentare cu apă și canalizare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel