Urmărește emisiunea live


Gabriela Firea: Primaria Capitalei va acorda în continuare subvențiile la RADET și RATB

RADET
RADET

Avand in vedere ca in aceste zile, o serie de personaje gasesc de cuviinta sa ia o asa-zisa atitudine legata de activitatea Primarului General si a Primariei Capitalei, referitoare la subventiile acordate RADET si RATB, Primarul General, Gabriela Firea ii asigura pe bucuresteni ca aceste masuri sociale, deosebit de importante, vor fi mentinute!

"Aflu, cu stupoare, ca un personaj controversat, care in trecut a depus un val de denunturi la DNA, doreste acum sa reclame faptul ca subventiile RADET si RATB sunt ilegale, spunandu-le astfel bucurestenilor ca ar trebui sa plateasca mai mult pentru caldura, apa calda si transport public, pentru ca asa ar fi cinstit, din punctul lui de vedere, precizează Gabriela Firea.

Este important de stiut ca 1,3 milioane de bucuresteni sunt abonati la RADET, la care se adauga gradinitele, scolile, spitalele, institutiile publice sau societatile comerciale si ca 1,2 milioane de bucuresteni utilizeaza zilnic, mijloacele de transport in comun ale RATB.

Ii asigur pe oamenii de buna credinta ca subventiile RADET si RATB se acorda cu respectarea stricta a legilor in vigoare, iar tarifele celor doua servicii de interes public local sunt avizate de autoritatile nationale de reglementare, asadar nu poate fi vorba sub nici o forma de o incalcare a legii. Mai mult decat atat, subventiile (diferentele de tarif) sunt prevazute inclusiv de reglementarile europene!

Concret, subventiile RADET se acorda in baza OUG 36/2006, actualizata si legii 325/2006, iar subventiile RATB se acorda in baza legii 92/2007 a serviciilor de transport public local.

Aceste subventii reprezinta de fapt diferente de tarif suportate de Primaria Municipiului Bucuresti si sunt calculate in urma unei analize de suportabilitate facuta la nivelul Capitalei. In momentul de fata suntem in proces de delegare a celor doua servicii publice, pentru ca ne intereseaza sa crestem calitatea lor.

La capitolul transport public, chiar ieri a fost aprobata documentatia de atribuire a contractului de delegare, care reprezinta o etapa importanta in procesul de reforma si modernizare a serviciului de transport public in regiunea Bucuresti- Ilfov".

Subventia la RADET pentru anul trecut s-a ridicat la aproximativ 719 milioane lei, iar estimarea pentru anul 2018 este 734 de milioane de lei.

In cazul RATB, subventia a fost anul trecut de aproximativ 570 milioane lei, iar anul acesta, pana in prezent s-au facut plati de 480 milioane lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel