Gabriela Firea, mesaj către Anne Hidalgo, primarul Parisului. Decizia edilului Bucureștiului

Crişan Andreescu / 16 apr 2019 / 14:41 Salveaza PDF Comentarii
Incendiu-Catedrala-Notre-Dame
Incendiu-Catedrala-Notre-Dame

Primarul General, Gabriela Firea, a transmis, marți, o scrisoare primarului Parisului, Anne Hidalgo, prin care si-a exprimat regretul fata de incendiul care a devastat luni seara catedrala Notre Dame. 

Totodata, in semn de solidaritate cu eforturile poporului francez de restaurare a monumentului, Edilul Sef al Capitalei a anuntat ca va dona 10% din salariul sau, timp de trei luni, fondului instituit pentru finantarea lucrarilor de reconstructie a catedralei.

Doamnei Anne HIDALGO

Primarul orașului Paris

Stimată Doamnă Primar,

În numele Bucureștiului și al locuitorilor săi, vă transmit mesajul nostru de compasiune si solidaritate, dupa teribilul incendiu ce a mistuit Catedrala Notre-Dame de Paris, simbolul și inima Franței, parte a patrimoniului arhitectural mondial.

Vă asigur că suntem cu sufletul alături de dumneavoastră și de cetățenii orașului Paris, în acest moment atât de trist pentru Capitala Franței.

Vezi si: Catedrala Notre Dame din Paris, o istorie zbuciumată

Această tragedie a unit nu numai un popor, ci o întreaga lume. Am văzut ieri un popor francez îngenuncheat, dar nu în semn de înfrângere, ci într-un act impresionant de credință! Indiferent de nationalitate sau origine, oameni din intreaga lume s-au rugat pentru eroii pompieri care și-au riscat viața pentru a salva acest simbol al umanității și iată că astăzi avem speranța unui nou început!

Sunt convinsă că vom contribui cu toții la reconstruirea acestui monument de o valoare inestimabilă, prin sprijin financiar, moral sau spiritual.

Personal, doresc să mă alătur eforturilor de solidaritate și să donez 10% din salariul meu, timp de trei luni, în fondul de solidaritate dedicat reconstrucției Catedralei Notre-Dame de Paris.

Sper ca gestul meu să fie urmat de cât mai mulți oameni.

 

Cu solidaritate,

Gabriela FIREA

PRIMAR GENERAL

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25