Gabriela Firea, mesaj către Anne Hidalgo, primarul Parisului. Decizia edilului Bucureștiului

Incendiu-Catedrala-Notre-Dame
Incendiu-Catedrala-Notre-Dame

Primarul General, Gabriela Firea, a transmis, marți, o scrisoare primarului Parisului, Anne Hidalgo, prin care si-a exprimat regretul fata de incendiul care a devastat luni seara catedrala Notre Dame. 

Totodata, in semn de solidaritate cu eforturile poporului francez de restaurare a monumentului, Edilul Sef al Capitalei a anuntat ca va dona 10% din salariul sau, timp de trei luni, fondului instituit pentru finantarea lucrarilor de reconstructie a catedralei.

Doamnei Anne HIDALGO

Primarul orașului Paris

Stimată Doamnă Primar,

În numele Bucureștiului și al locuitorilor săi, vă transmit mesajul nostru de compasiune si solidaritate, dupa teribilul incendiu ce a mistuit Catedrala Notre-Dame de Paris, simbolul și inima Franței, parte a patrimoniului arhitectural mondial.

Vă asigur că suntem cu sufletul alături de dumneavoastră și de cetățenii orașului Paris, în acest moment atât de trist pentru Capitala Franței.

Vezi si: Catedrala Notre Dame din Paris, o istorie zbuciumată

Această tragedie a unit nu numai un popor, ci o întreaga lume. Am văzut ieri un popor francez îngenuncheat, dar nu în semn de înfrângere, ci într-un act impresionant de credință! Indiferent de nationalitate sau origine, oameni din intreaga lume s-au rugat pentru eroii pompieri care și-au riscat viața pentru a salva acest simbol al umanității și iată că astăzi avem speranța unui nou început!

Sunt convinsă că vom contribui cu toții la reconstruirea acestui monument de o valoare inestimabilă, prin sprijin financiar, moral sau spiritual.

Personal, doresc să mă alătur eforturilor de solidaritate și să donez 10% din salariul meu, timp de trei luni, în fondul de solidaritate dedicat reconstrucției Catedralei Notre-Dame de Paris.

Sper ca gestul meu să fie urmat de cât mai mulți oameni.

Cu solidaritate,

Gabriela FIREA

PRIMAR GENERAL

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel