Gabriela Firea l-a demis pe directorul Spitalului Malaxa. DNA ridică documente

Florin Secureanu, directorul Spitalului Malaxa, a fost demis, marți,  de primarul general, Gabriela Firea. Decizia a fost luată în urme dezvăluiriulor apărute în ultimele zile în presă.

UPDATE: "Este o situaţie dificilă la Spitalul Malaxa din Capitală în acest moment. Am fost informată că o echipă a DNA se află la Spitalul Malaxa. Din acest moment, acţiunea demarată de ieri dimineaţă de Corpul de control al primarului general încetează, pentru că nu putem să suprapunem o cercetare a Corpului de control al primarului general peste o anchetă a DNA. Din primul moment în care am aflat că DNA se află la Spitalul Malaxa şi investighează activitatea managerului care este în această funcţie de nouă ani de zile am luat decizia demiterii acestuia, iar pe parcursul zilei de astăzi voi anunţa care va fi, prin dispoziţie, conducerea interimară a acestui spital. Nu puteam să mergem mai departe cu această conducere, cu atât mai mult cu cât încerc de ieri dimineaţă să iau legătura cu domnul manager şi pur şi simplu se ascunde atât de reprezentanţi Primăriei, cât şi de cei ai Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale din Capitală", a spus Firea, prezentă la redeschiderea Observatorului Astronomic "Vasile Urseanu".

Ea a adăugat că demiterea lui Secureanu este decizia pe care a putut să o ia ca primar general, deoarece toţi managerii de spitale au un contract direct cu Primăria Generală.

"Eu nu am schimbat niciun manager de spital, am mers pe buna credinţă a fiecăruia dintre ei, am considerat că cel mai bun audit sau cea mai bună dovadă despre activitatea lor să nu am idei preconcepute şi să vedem care va fi rezultatul muncii lor. În ce priveşte conducerea Spitalului Malaxa, iată că au apărut aceste evenimente pe care eu le-am aflat din presă şi am luat ieri dimineaţă decizia acţiunii Corpului de control al primarului, iar astăzi, din momentul în care DNA a ajuns la Spitalul Malaxa, am luat decizia demiterii managerului", a adăugat Firea.

Știrea inițială:

Florin Secureanu a încheiat mai multe contracte de sterilizare a instrumentarului ginecologic cu o firmă care vinde bijuterii, dezvăluie Tolo.ro. Potrivit informaţiilor obţinute de jurnalişti, Florin Secureanu şi partenera sa sunt mari amatori de lux, iar tânăra îşi deconta facturile de internet roaming din concediu pe banii spitalului.

Procurorii DNA au descins la spital, de unde ridică documente şi acte privind cheltuielie spitalului.

Potrivit Tolo.ro, documentele pe care le solicită se referă la zeci de contracte încheiate de spital, inclusiv cele despre care ziarul a scris: RYS, prin care s-au scos de mii de ori bani cash, Yarouse Jellery, prin care s-a curățat instrumenarul medical, și Elite Funerals, prin care s-au plătit înmormîntările pilelor din mai multe primării.

Procurorii au solicitat oficial, prin Ordonanță, și calculatoarele precum și toate unitățile de memorie unde s-au stocat informațiilor despre aceste documente.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel