Gabriela Firea: Indemnizația pensionarilor membri ai uniunilor de creatori se va actualiza la orice modificare a pensiei

Drepturile pensionarilor sistemului public de pensii, membri ai uniunilor de creatori legali constituite si recunoscute ca persoane juridice, vor fi aplicate in mod unitar, urmare a aprobarii miercuri de catre Senat a unei propuneri legislative de modificare a Legii nr. 8/2006.

Concret, indemnizatia primita de persoanele mentionate va fi actualizata ori de cate ori se modifica pensia titularului, ca urmare a schimbarii punctajului anual al acestuia, precum si a schimbarii valorii punctului de pensie.

Legea 8/2006 stabilea ca pensionarii membri ai uniunilor de creatori legal constituite au dreptul la o indemnizatie lunara, cu un cuantum de 50% din pensia cuvenita titularului sau aflata in plata, dar nu mai mare de doua salarii de baza minime brute pe tara, garantate in plata. "Potrivit legislatiei aflate in vigoare, cuantumul indemnizatiei se modifica doar daca se modifica valoarea punctului de pensie. Daca insa pensia titularului suferea modificari datorita unor recalculari (determinate de adaugarea unor perioade de activitate, de incadrarea in grupele de munca I sau II, etc), cuantumul indemnizatiei ramanea acelasi. Pensionarii respectivi primeau deci mai putini bani decat prevedea legea", a declarat senatorul Gabriela Firea, purtatorul de cuvant al Grupului PSD din Senat.

[citeste si]

Potrivit HG nr. 1650/2006, uniunile de de creatori legal constituite şi recunoscute ca persoane juridice de utilitate publică sunt persoanele juridice române de drept privat, fără scop patrimonial, din domenii precum cel al creaţiei muzicale, interpretative, cinematografice, literare, arhitecturale, teatrale şi al artelor plastice, recunoscute ca fiind de utilitate publică.
Propunerea legislativa, care a fost adoptata cu 69 voturi pentru si doua abtineri, va fi transmisa la Camera Deputatilor in vederea dezbaterii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel