Gabriela Firea-Traian Băsescu. ICCJ a respins cererea făcută de Gabriela Firea

Cerere Gabriela Firea. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, joi, să respingă ca inadmisibilă plângerea Gabrielei Firea împotriva soluţiei dispuse de procurorii de la Parchetul instanţei supreme de suspendare a cercetării preşedintelui Traian Băsescu, acuzat de ameninţare şi şantajare de senator.

VEZI ȘI: Oana Stancu-Mugur Ciuvică, cuvinte DURE. Oana Stancu: M-ați făcut penibilă și patetită. Nu mă așteptam la astfel de manevre

Cerere Gabriela Firea. Decizia instanţei supreme este definitivă.

Cerere Gabriela Firea. Înalta Curte de Casație și Justiție a respins plângerea făcută de Gabriela Firea prin care se cerea urmărirea penală a lui Traian Băsescu.

Cerere Gabriela Firea. Gabriela Firea l-a acuzat de șantaj pe Traian Băsescu după ce acesta a atenționat-o public că s-ar putea să nu-și mai găsească soțul acasă, dacă nu este atentă. Afirmația a fost făcută în scandalul Nana. Avocatul Lucian Bolcaș spunea că este inacceptabil ca ICCJ să judece cauza în absența avizului de la Curtea Constituțională.

Cerere Gabriela Firea. PICCJ a anunţat, în 18 aprilie, că a dispus urmărirea penală pentru şantaj, în urma plângerii formulate de Gabriela Firea împotriva lui Traian Băsescu, la care a fost conexată şi sesizarea parlamentarilor, însă punerea în mişcare a acţiunii penale a fost suspendată, întrucât preşedintele are imunitate.

Cerere Gabriela Firea. Articolul 84, alineatul 2 din Constituţie prevede că "Preşedintele României se bucură de imunitate".

Cerere Gabriela Firea. Potrivit articolului 96, alineatul 1 din legea fundamentală, "Camera Deputaţilor şi Senatul, în şedinţă comună, cu votul a cel puţin două treimi din numărul deputaţilor şi senatorilor, pot hotărî punerea sub acuzare a Preşedintelui României pentru înaltă trădare".

Cerere Gabriela Firea. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a decis, în 20 iunie, sesizarea Curţii Constituţionale privind suspendarea urmăririi penale a preşedintelui Traian Băsescu, din motive de imunitate, în dosarul în care senatorul Gabriela Firea a reclamat că a fost şantajată de şeful statului, scrie Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel