Gabriela Firea, despre previziunile APOCALIPTICE legate de România

Gabriela Firea 1
Gabriela Firea 1

La începutul acestui an, mai mulți politicieni se opuneau majorării accizei la carburanți, pe care o descriau ca pe o adevărată catastrofă pentru economie, dar și pentru populație. Aceste previziuni apocaliptice nu s-au adeverit, după cum arată și Gabriela Firea. 

VEZI ȘI: Gabriela Firea, în lacrimi, după atacul lui Băsescu. "Nu i-a mai rămas decât să se războiască cu morții" 

"Efectele acestei creșteri, cu 42 de bani a litrului de benzină și motorină, se vor concretiza într-o creștere a prețurilor care va genera inflație, precum și o scădere a consumului, atât la nivelul cetățeanului, cât și al societăților comerciale", spunea, de exemplu, preşedintele ţării, la momentul respectiv.

Ce spune Gabriela Firea


"Din fericire însă, prevestirile nu s-au adeverit, fapt anticipat încă de atunci de economiști de marcă, inclusiv de guvernatorul Băncii Naționale a României. Din contră, inflația anuală în mai 2014 raportat la mai 2013 a scăzut până la 0,94%, adică sub 1%, ceea ce reprezintă un minim istoric!

Mai mult, datele furnizate de Institutul Național de Statistică arată că prețurile de consum în general au scăzut ușor în 2014 față de 2013, iar prețurile la produse alimentare au scăzut în luna mai cu 4 procente față de aceeași lună a anului trecut.

Un alt indicator care arată creșterea încrederii consumatorilor în economie este soldul total al creditelor, care a înregistrat creșteri atât în martie, cât și în aprilie 2014, lucru care nu ar fi avut cum să se întâmple într-o economie marcată de inflație și prețuri în creștere, așa cum prevestea președintele şi alţi politicieni lipsiţi de argumente economice. De aceea cred că politicenii ar trebui să se abțină să aibă atitudini tranșante, prin declarații sau chiar acțiuni, în domenii pe care nu le stăpânesc, și mă refer cu precădere la economie. Există numeroase alte subiecte de dispute politice în afara economiei, în care se pot afirma. Nimeni nu le ştie pe toate", a spus Gabriela Firea.

"Așa cum toate măsurile importante luate de guvernul Ponta au fost criticate și chiar sabotate de către adversarii politici, n-ar fi exclus ca și scăderea CAS cu 5 puncte procentuale de la 1 octombrie să fie luată în răspăr de către Opoziție, în ciuda faptului că niciun partid nu este, formal, împotriva acestei măsuri. Dar de dragul luptei politice se poate spune orice. Înainte însă de a se repezi cu criticile sau cu voturile împotrivă, îi îndemn pe colegii din Opoziție să reflecteze la modul în care nu s-au îndeplinit profețiile preşedintelui legate de explozia prețurilor și a inflației şi să se ferească de ridicolul de a da ca sigur ceva neconfirmat de realitate. Pentru ca să nu ajungă precum în fabula cu Petrică şi lupul şi să nu mai fie crezuţi nici de proprii adepţi", a mai zis Gabriela Firea.

Sursa: Gabriela Firea.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel