Gabriela Firea, DECIZIE despre vinieta Oxigen

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a luat o decizie privind vinieta Oxigen, conform căreia maşinile poluante ar fi fost taxate suplimentar în Bucureşti. 

"În trei ani şi jumătate, nu am revenit niciodată asupra unei decizii. Este un precedent ceea ce se întâmplă, în sensul că acest precedent a fost creat în special de factorul politic. Eu sper şi subliniez să nu se constituie acest moment într-un precedent, pentru că poate fi periculos. Acela de a fi de acord cu o măsură, de a şti că este necesară, iar apoi în an electoral să se schimbe opinia din cauza unor declaraţii politice. Sunt primar general şi pentru cei care m-au votat şi pentru cei care nu m-au votat. Sunt de acord cu cei care spun, chiar dacă au fost în minoritate de această dată, că nu mai putem continua aşa. În Bucureşti, ca în toate oraşele mari, există poluare. Nu atât de exagerată precum s-a insinuat politic la începutul anului. Ţările care au câştigat pariul cu poluarea au realizat un parteneriat între autoritatea centrală şi cea locală, dar şi cu cetăţenii. Poluarea nu este doar răspunderea primarului, ci a noastră, a tuturor. Vrem mai multe maşini în trafic? Se pare că da! Vrem să minţim în domeniul poluării? Se pare că da!

Asta este concluzia consultării. Nu a fost vorba de vreun referendum din punct de vedere juridic, evident. Cetăţenii resping ideea de taxare. Nu sunt de acord să plătească pentru a reduce poluarea.", a spus Gabriela Firea. 

Vinieta Oxigen, eliminată

"Nu abandonez proiectul Oxigen, pentru că el nu cuprinde doar vinieta, ci şi alte proiecte. Plantări decopaci, achiziţionarea de maşini nepoluante, Să vă anunţ şi decizia. Decizia se va transforma într-o hotărâre de Consiliu General, şi decizia asta, chiar dacă cu sufletul neîmpăcat dar cu respect faţă de cetăţeni, este de a renunţa la vinieta antipoluare. Ne vom intensifica presiunea legitimă asupra Guvernului pentru finalizarea centurii ocolitoare, pentru că fără ea nu putem afirma că avem un oraş în care am luptat cu poluarea. Nu vom mai reveni cu vinieta ecologică, pentru că oamenii nu o vor. Nu mă consider înfrântă, ci puţin întoarsă din drum", a mai spus primarul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel