Gabriela Firea, control fulger în sectoare pentru verificarea deszăpezirii

Conform dispozitiilor Primarului General, Gabriela Firea, 12 echipaje ale Direcției Siguranță și Ordine Publică și ale Direcției Control au verificat in teren, pe tot parcursul noptii, modul în care operatorii de salubritate din toate sectoarele Capitalei își îndeplinesc obligațiile, conform Programului de Deszăpezire aprobat de Primaria Capitalei. 

"Reamintim faptul ca fiecare primarie de sector, impreuna cu operatorul de salubritate care actioneaza pe raza sectorului respectiv si cu care se afla in relatie contractuala, elaboreaza programele de deszapezire si combatere polei, care sunt incluse in programul de masuri si actiuni aprobat ulterior de Primaria Capitalei. In urma controalelor efectuate în teren și a monitorizării video pe camerele de supraveghere amplasate în principalele intersecții, s-a constatat faptul că aceștia au acționat prin împrăștiere de material antiderapant pe arterele din urgența I și II, precum și în zona rampelor, pantelor, podurilor și stațiilor STB", se menționează în comunicatul PMB. 

Cum intervin sectoarele

"Traficul rutier se desfășoară în condiții normale de iarnă, fără a exista probleme deosebite, arterele principale fiind curățate ”la negru” în proporție de 95%.
Astfel, in primele ore ale diminetii, operatorii au comunicat că s-a actionat cu 113 utilaje și 630 de operatori manuali asfel:
Sectorul 1: - 10 utilaje;
Sectorul 2: - 10 utilaje;
Sectorul 3: - 44 utilaje / 250 operatori;
Sectorul 4: - 23 utilaje / 200 operatori;
Sectorul 5: - 15 utilaje / 180 operatori;
Sectorul 6: - 11 utilaje.

In prezent, incepand cu ora 9.00, potrivit raportarii operatorilor de deszapezire, in Capitala numarul utilajelor a fost suplimentat, actionandu-se cu 184 de utilaje si 1310 operatori. Se actioneaza la pluguit si imprastiat material antiderapant. Stocul de material antiderapant total este de 12.000 de tone.  În funcţie de evoluţia condiţiilor meteo, numărul de utilaje va fi suplimentat, parcul pregătit pentru intervenţia de pluguit şi imprăştiat material antiderapant fiind de peste 400 utilaje. In ceea ce priveste actiunile de deszapezire ale Societatii de Transport Bucuresti (STB), aceasta are asigurate 34 de utilaje pentru activitatea de deszăpezire, precum şi 549 angajaţi, din care 253 sunt repartizaţi pentru curăţarea refugiilor de tramvai", se mai menționează în comunicat.

Ce măsuri a luat STB-ul


"Societarea de Transport Bucureşti STB SA a acţionat cu materiale antiderapante, respectiv clorură de calciu, sare şi nisip. STB SA monitorizează permanent fluxurile de călători şi este pregatită să intervină pentru a asigura transportul calătorilor în condiţii de iarnă. Totodata, avand din vedere temperaturile scazute si ninsoarea abundenta, echipele DGASMB au distribuit bauturi calde (ceai si supa), geci, bocanci, pături, sau manusi persoanelor fara adapost care au refuzat cazarea in centrele sociale. In centrele DGASMB sunt in prezent cazate 246 de persoane fara adapost. Reamintim ca Municipalitatea a pus la dispozitia cetatenilor Telverde 0.800.800.868 unde acestia pot sesiza eventualele probleme aparute din cauza vremii. Totodata, bucurestenii sunt rugati sa semnaleze la numarul de telefon 021/9524 prezenta pe strada sau in spatiile comune ale blocurilor a persoanelor fara adapost, pentru ca acestea sa fie preluate de Politia Locala si transportate la centrele sociale ale Capitalei", a mai comunicat Primăria Capitalei.

VEZI ȘI:

Atenționare meteo pentru București. Cum s-a pregătit PMB

Consolidare imobile Bucureşti. Gabriela Firea, anunţ

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel