Gabriela Firea: Codul fiscal dă frisoane premierilor din umbră

Senatorul PSD, Gabriela Firea, afirmă că "Propunerile de modificare a Codurilor Fiscal și de Procedură Fiscală prezentate săptămâna trecută de ministrul finanțelor publice Darius Vâlcov i-au luat total prin surprindere pe liderii noului Partid Național Liberal".

Gabriela Firea precizează,  într-o declarație politică,  că de câteva zile bune, liderii PNL nu-și găsesc busola și nu știu cum să se poziționeze față de aceste măsuri, atât de benefice pentru populație și pentru mediul de afaceri.

"E greu, foarte greu, să critici din perspectivă liberală aceste măsuri, fără riscul de a cădea în ridicol. Obligat fiind de fișa postului de ipotetic viitor prim-ministru, dl Cătălin Predoiu a trebuit să-și asume această ingrată misiune. Dincolo de faptul că modificările propuse sunt bune, dl Predoiu a avut o dificultate suplimentară în articularea unei poziții publice: printre acestea nu se regăsesc tăieri de pensii și salarii, iar taxa pe valoare adăugată scade în loc să crească, acesta fiind genul de măsuri economice pe care prim-vicepreședintele PNL le-a girat în guvernele PDL din care a făcut parte.

Citește și: Gabriela Firea, MESAJ emoționant pe Facebook: Acum patru ani...

Culmea ironiei, fostul ministru care a jonglat cu doctrinele așa cum i-a convenit, trecând de la liberali la democrat-liberali, deveniți populari din social-democrați, pentru a ajunge în final înapoi la liberali, care s-au transformat peste noapte în populari, refuză unui guvern social-liberal dreptul de a face relaxare fiscală, pe motiv că aceasta ține exclusiv de doctrina liberală. De parcă ridicarea nivelului de trai, stimularea investițiilor și crearea de noi locuri de muncă ar fi apanajele exclusive ale vreunei doctrine.

Mai spune dl Predoiu că nu s-au creat premizele structurale pentru adoptarea unor măsuri de relaxare fiscală și că nu trebuie periclitată macrostabilizarea economică, sperând că limbajul de lemn va suna doct chiar dacă afirmațiile sale sunt goale de conținut. Îi reamintim liderului PNL, fost PDL, că macrostabilizarea atât de clamată de cuplul Băsescu-Boc a fost „destabilizată" fără nicio remușcare de guvernul Victor Ponta, prin reîntregirea pensiilor și salariilor tăiate și cu semnătura dlui Predoiu și, ce să vezi, România a avut creștere economică. Și în 2012, și în 2013 și în 2014.

Citește și: Gabriela Firea: Cătălin Ivan, codaș în PE, fruntaș în atacarea colegilor

 

În fine, cireașa pe tort sau, mai degrabă, bomboana pe colivă a răbufnirii dlui Predoiu o reprezintă afirmația că, „spre deosebire de promisiunile irealizabile ale lui Ponta, programul de guvernare al PNL vizează măsuri care se pot realiza", am încheiat citatul. Un program de guvernare sublim dar care însă lipsește cu desăvârșire. Realitatea este că de când stă în umbră cu al său program-fantomă , dl Predoiu a început să tremure din ce în ce mai tare la gândul că nu va mai apuca în veci să ocupe fotoliul de prim-ministru, la care visează de un an de zile. Iar când ajung să tremure, indiferent de motiv, politicienii încep să spună lucruri trăznite! Ceea ce ar fi poate amuzant dacă acești oameni n-ar avea pretenția să conducă țara...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel