Gabriela Firea, bani de rechizite elevilor care provin din familii cu venituri mici

Crişan Andreescu / 20 aug 2018 / 14:41 Salveaza PDF Comentarii

Un proiect de hotarare propus de Primarul General, Gabriela Firea, vine să prevină abandonul școlar în rândul elevilor bucuresteni, cu varste cuprinse intre 6 si 14 ani, aceștia putând beneficia de un sprijin financiar in valoare de 450 lei, pentru achizitionarea de rechizite.

„Avand in vedere ca motivatia abandonului scolar o reprezinta, cel mai frecvent, situatia economica precara, chiar si in Bucuresti, ne propunem, prin acest proiect, sa sprijinim parintii copiilor care, din motive socio-economice, nu isi permit achizitionarea rechizitelor scolare, veniturile acestora fiind reduse, respectiv sub 1.900 lei venit pe membru de familie. Sprijinul financiar, in valoare de 450 de lei, va fi acordat o data pe an scolar si, cu ajutorul acestuia, se vor putea cumpara carti care fac parte din bibliografia obligatorie, manuale, culegeri, carti cu povesti sau rechizite, cum ar fi instrumente de scris, caiete, coperti, penare, ghiozdane etc", a declarat Primarul General, Gabriela Firea.

Parintii copiilor care doresc sa beneficieze de aceasta initiativa a Primariei Capitalei, prin DGASMB, trebuie sa aiba CI cu domiciliu stabil in Bucuresti de cel putin 6 luni sau resedinta de cel putin 6 luni pe raza administrativ-teritoriala a municipiului Bucuresti.

Proiectul de hotarare se afla pe ordinea de zi a sedintei de consiliu din data de 23 august si, dupa votul consilierilor generali, toate detaliile de acordare a acestui sprijin financiar vor fi publicate pe site-ul www.dgas.ro.

Vezi si: Gabriela Firea: Tallin, model pentru Bucureşti

Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27