Gabriela Firea, audiată la Parchetul General într-un dosar care are la bază plângerea lui Dide față de Bădulescu / Update

Inquam Photos / Liviu Florin Albei
Inquam Photos / Liviu Florin Albei

Gabriela Firea a fost audiată miercuri ca martor la Parchetul General, într-un dosar constituit după plângerea din anul 2018 a activistului Cristian Dide față de fostul viceprimar Aurelian Bădulescu.

Update

”Nu pot să dau toate datele dosarului. Este vorba despre delegarea atribuțiilor, pentru zilele de 11 și 12 august 2018 pentru domnul viceprimar Aurelian Bădulescu și contextul acelei delegări, dacă a există o delegare oficială a atribuțiilor din partea mea sau a fost o semnătură falsă. Aceasta era procedura: În perioada concediilor medicale, de odihnă sau a delegațiilor oficiale, automat atribuțiile primarului general erau delegate la viceprimari, dar, de data aceasta, și doamna viceprimar Tonița Florescu era în delegație. Prin urmare, automat, domnul Bădulescu prelua atribuțiile de primar general pentru toată această perioadă, 8-11 august inclusiv. A fost un document oficial, o dispoziție și un referat de specialitate. Discuția a fost doar despre documentele de delegare. Nu ar fi corect din partea mea să divulg toate detaliile din dosar pentru că ar fi o lipsă de respect pentru doamna procuror, față de cei care analizează dosarul. Am venit pentru că am fost invitată ca martor. Vor mai fi și alte persoane invitate. Am citit din presă.”, a spus Gabriela Firea, după ce a ieșit de la audieri.

Știrea inițială

Gabriela Firea a fost audiată miercuri ca martor la Parchetul General, într-un dosar constituit după plângerea din anul 2018 a activistului Cristian Dide față de fostul viceprimar Aurelian Bădulescu.

În anul 2018, Cristian Dide a depus o plângere după ce angajații Primăriei București i-au ridicat o rulotă parcată în Piața Victoriei după mitingul anti-PSD, care a fost reprimat cu violențe de jandarmerie.

De asemenea, în dosar au fost audiați ca martori mai mulți foști angajați ai Primăriei București, transmite România TV.

Vezi și - Dosarul 10 august rămâne CLASAT. Decizie definitivă

Dosarul 10 august rămâne clasat. E vorba despre dosarul care-i viza pe foștii șefi ai Jandarmeriei Române. 

Acuzațiile cu privire la modul în care a fost coordonată intervenția de către foști șefi ai Jandarmeriei vor rămâne astfel, clasate, conform Digi24. Decizia este una definitivă. 

Este vorba despre o clasare parțială, cea care vizează șefii din Jandarmerie de la acel moment. Clasarea s-a făcut de către procurorii DIICOT, care au și dispus declinarea unei părți din anchetă privind intervenția unor jandarmi la protestul Diasporei.  Vezi continuarea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel