Gabriela Firea, anunţ la începerea anului şcolar

Gabriela Firea a anunţat, luni, că Liceul Agricol va beneficia de un teren unde atât elevii, cât şi profesorii vor putea efectua activităţi practice.

"Un proiect extrem de important pentru acest liceu, care pregăteşte specialiştii noştri de mâine în agricultură, este despre ferma liceului care se va construi, sperăm, în scurt timp. Primăria Capitalei şi Primăria Sectorului 1 au transmis solicitarea Guvernului României, de a aproba trecerea în patrimoniul, iniţial al Consiliului General şi apoi în patrimoniul şi administrarea Consiliului Sectorului 1, a unei suprafeţe de teren aflată tot în nordul Capitalei, acolo unde profesorii, precum şi elevii vor putea să desfăşoare activitate practică, pentru că în acest domeniu teoria este importantă, dar fără activitate practică, un elev nu poate să spună că este complet", a spus Firea, care a participat la deschiderea anului şcolar la Colegiul Agricol Viaceslav Harnaj din Capitală.

"Am primit solicitarea de la doamna director şi voi  merge cu aceasta să o şi rezolv, de a sprijini localităţile din judeţul Ilfov, din care vin mulţi elevi la acest liceu, să poată să asigure transport în comun public prin RATB, astfel încât transportul dumneavoastră la liceu să fie mai ieftin. Noi am realizat o asociaţie de dezvoltare intercomunitară în domeniul transportului cu localităţile limitrofe - 40 de comune şi oraşe din judeţul Ilfov - şi sunt convinsă că domnii primari de pe raza localităţilor de unde dumneavoastră veniţi, vor fi de acord să semnăm aceste protocoale cu RATB pentru a asigura transport public, care, fireşte, este subvenţionat de Primăria Capitalei, deci este mai accesibil şi gratis pentru elevi'", a declarat Gabriela Firea.

De asemenea, a amintit şi despre o investiţie de aproape 3  milioane de euro pentru reabilitarea liceului, precum şi de obţinerea sumei necesare pentru cadrele medicale din unităţile de învăţământ. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel