Gabriela Firea, program de amploare pentru cele 19 spitale din subordinea Primăriei Capitalei

Firea
Firea

Gabriela Firea anunţă implementarea unui proiect important la nivelul spitalelor din subordinea Primăriei Capitalei.

"Digitalizarea tuturor celor 19 spitale de care ne ocupam, printr-un sistem informatic integrat de e-sănătate. Primul spital digitalizat va fi Spitalul Clinic Colentina.

Digitalizarea prin sistemul informatic integrat de e-sănătate a celor 19 spitale administrate de Primaria Capitalei, prin ASSMB, va contribui la debirocratizare si va facilita accesul la informații în timp real cu privire la gradul de ocupare a spitalelor, consumul de materiale sanitare, medicamente, starea de sănătate a pacienților internați, în vederea aplicării protocoalelor terapeutice într-un timp cât mai scurt.

Beneficii: Calitatea serviciilor medicale din aceste spitale va fi imbunatatita, prin automatizarea/eficientizarea fluxurilor medicale, siguranța datelor pacienților, telemedicina / asistenta medicala la distanta / second opinion și interconectare", anunţă Gabriela Firea, primarul general al Capitalei.

Digitalizarea va ajuta personalul medical să monitorizeze pacienții

"De asemenea, digitalizarea va ajuta personalul medical să monitorizeze pacienții și să pună la dispoziție datele medicale la distanță, atât în interiorul spitalului, cât și în exterior, devenind un suport real în monitorizarea stării de sănătate a pacienților, dar și în implementarea și coordonarea planului de tratament.

Avand in vedere contextul epidemiologic de COVID – 19, digitalizarea este cu atât mai oportună cu cât va elimina pe cât posibil documentele în format letric din fluxul de spital pentru a diminua riscul de contaminare.

Costurile programului pilot vor fi stabilite în baza unui studiu de fezabilitate și a unei analize cost beneficiu", transmite primarul Capitalei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel